И ти можеш да правиш $500 на ден от Форекс,
акции, индекси и злато чрез Варчев Брокърс

Снимка от офиса на Варчев Финанс

АКЦИИ И ТЪРГОВИЯ С АКЦИИ

Какво представляват акциите? Най-общо казано, акциите са дял за собственост от компания. Ако притежавате дялове от една компания (т.е. ако сте акционер), Вие имате право да получавате част от печалбите на тази компания, както и да гласувате върху решенията, които се взимат в нея. Освен това Вие може да предявите претенции към активите (в зависимост от броя акции, които притежавате).

Както знаете, печалбите най-често се изплащат под формата на дивиденти, докато претенциите към активите имат значение при фалит на компанията, където ще получите каквото е останало, след изплащане дълговете към кредиторите. Поради наличието на много компании, които не изплащат дивиденти, печалбата от акции в този конкретен случай произлиза от покачването на пазарната им стойност. Това, разбира се, носи доста голям риск. Всяка една компания може да фалира, при което акциите й да достигнат нулева стойност и така инвеститорите могат да загубят целия си капитал. Дори компанията да не фалира, стойността на нейните акциите може да спадне значително, оставяйки Ви с по-малко пари, в случай че решите да продадете акциите си в този момент.

Най-просто казано, цените на акциите варират в зависимост от процесите търсене и предлагане. Логично е ако хората искат да купят дадена акция, цената й да се качи и обратното. Търговията с акции се реализира на фондови борси. Това са местата, където купувачи и продавачи се срещат и се договарят за цена. Търговията с акции може да се осъществява както на физически, така и на виртуален пазар. Съществуват два вида пазари – първичен и вторичен. Първичният пазар, това е мястото, където се създават книжата. С вече издадените книжа, инвеститорите търгуват на вторичния пазар, без намесата на компанията-емитент.

През последните няколко десетилетия, интересът на хората към фондовия пазар и търговията с акции значително нарастна. Този пазар се превърна в полезен инструмент за натрупване на богатство. В действителност, акциите могат да донесат огромни печалби, но също така носят и определени рискове. Единственото решение на този проблем е качественото обучение. Ключът, към това да се предпазите от загуба при търговия с акции, е отлично да разбирате къде влагате своите пари. Следователно ако не сте напълно запознат с пазарната обстановка и с компанията, в която искате да инвестирате, би било полезно и препоръчително да се обърнете към вашия финансов консултант или брокер.

Правилното решение в такъв момент е да разчитате на “Варчев Финанс”. Ние сме амбизиозна и утвърдена компания, фокусирана върху клиентската удовлетвореност. Нашите финансови експерти са опитни и талантливи и постигат отлични резултати при търговията с акции. Финансовите съвети и услуги, които ще получите при нас са висококачествени и съобразени с Вашите нужди.