www.varchev.com

Агресивното облекчаване от страна на централните банки ще се завърне в рамките на 18 месеца, според Дж. Мичъл

Прекалено разхлабената фискална и парична политика по време на Covid-19 беше „грешка“, според главния инвестиционен директор на фирмата за управление на активи Antipodes Partners.

Джейкъб Мичъл казва, че очаква да види връщане от страна на централните банки към „агресивно разхлабване на политиката“ в рамките на 12 до 18 месеца, за да се справят с рецесиите, които ще засегнат повечето големи икономики.

Според него, математически е доста сигурно, че инфлацията ще спадне. Въпреки това обаче вероятно сме в различен режим, при който трябва да очакваме по-голяма волатилност не само около инфлацията, но и около икономическия растеж.

Мичъл казва, че спрямо печалбите на S&P днес, повечето анализатори все още прогнозират растеж през следващата година, което е изненадващо, като се има предвид, че най-вероятно икономиката ще бъде в средата на рецесията по това време.

Обикновено, когато инфлацията е по-продължителна и по-волатилна, има големи колебания в оперативния ливъридж. Повишения – както по време на Covid, и спадове – по време на рецесия. Това навежда Мичъл към очаквания за доста негативни EPS (печалби на акция) резултати при S&P 500.

Според него насрещният вятър при високодоходните акции идващ от нормализирането на реалните лихвени проценти вероятно е преминал и споделя някои от устойчивите доходоносни бизнеси, които избира, за да се ориентира в по-тежката икономическа среда.

Те включват няколко софтуерни имена за планиране на корпоративни ресурси като Oracle
и SAP. Те са все още по-назад в имплементацията на облачните технологии, което според него е предимство и води до потенциал за растеж.

Компанията на Мичъл също така има инвестиции в по-циклични бизнеси, в индустрията и материалите, които според него ще получат твърдо приземяване в Европа, но все още не и в САЩ. Това включва Siemens, въпреки широко прогнозираната рецесия в Германия.

Мичъл очаква компанията да се възползва от планирания енергиен преход както във възобновяеми енергийни източници, така и в решоринг, и казва, че е реорганизирала портфолиото си към по-защитни активи за растеж.

Според него бизнесът с дигиталните индустрии е наистина добър софтуерно-хардуерен бизнес за фабрична автоматизация, а декарбонизацията е свързана изцяло с реинженеринг на веригите за доставки. Всъщност, този бизнес преправя цялото глобално производство на автомобили, превключвайки го към електромобили. Така че са необходими много инвестиции, а Siemens печели от това.


 Dealer Vladimir Ivanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW