www.varchev.com

Американски банки премахват таксите по овърдрафт кредитите с цел привличането на клиенти

Таксите за овърдрафт кредитите ще бъдат нещото за което американците ще се тревожат по малко през 2022г.

Защитниците на потребителите казаха, че миналата година се наблюдаваха най-значимите отстъпки и корекции в начина, по който банките таксуват клиентите, когато техните дебитни сметки паднат под нулата.

Тези такси „може да са най-непопулярното нещо, което банките правят на своите клиенти“, каза Джеси Ван Тол, главен изпълнителен директор на Националната общност за реинвестиране на коалиция, група за защита на потребителите. „Мисля, че наистина виждате повратна точка тази година.“

Множество американски банки направиха промени в своите политики за овърдрафт. Една от тях е PNC, седмата по големина американска банка по активи, която намали таксите и даде на клиентите по-дълъг гратисен период за покриване на овърдрафт и Capital One, която през декември заяви, че напълно премахва таксите за овърдрафт.

JPMorgan Chase, най-голямата американска банка, също обяви промени политиката си за овърдрафт миналия месец, включително предоставяне на клиентите на ден, за да наваксат плащанията си, добавяйки към мерките, които банката е предприела през предишни години.

„Ние извършваме проучвания на клиентите последователно през цялата година и гледаме на конкурентния пейзаж“, каза Стив Гудман, ръководител на продукта за потребителско банкиране в JPMorgan, пред Financial Times. „Ние обединяваме всичко това, за да развиваме непрекъснато нашите продукти и услуги, независимо дали става въпрос за овърдрафт или други неща.“

Таксите за овърдрафт станаха главна точка по време на изслушване на банките в Сената на САЩ през май. Спорът на Уорън с Даймън – по време на който тя нарече JPMorgan “звездата на шоуто за овърдрафт” за това колко е събрал от такси – привлече ново внимание към проблема. Малко след обмена, базираният в Юта дигитален кредитор Ally Bank обяви, че ще премахне таксите за овърдрафт.

По-малките банки, които се фокусират върху потребителското банкиране, обикновено получават по-голям процент от приходите си от такси за овърдрафт в сравнение с големите банки с по-диверсифицирани бизнес линии.

Американските банки са спечелили приблизително 15,47 милиарда долара от такси за овърдрафт през 2019 г., цифра, която остава сравнително стабилна от предишни години, според най-новите налични данни от CFPB.

Capital One, най-голямата банка за търговия на дребно в САЩ, която премахна таксите, изчисли, че решението й ще й струва около 150 милиона долара годишно, което е 0,5% от приходите й за цялата 2020 г.

„Икономически това е добра търговия“, каза Брендън Кофлин, ръководител на потребителското банкиране в Citizens Financial, която въведе по-прощаващи политики за овърдрафт през октомври.

След като направиха промените в политиките си миналата година, клиентите на PNC заплатиха покупки на стойност 500 милиона долара, които поставиха сметките им в допустимия овърдрафт и в крайна сметка не бяха начислени такси.


 Dealer Veselin Zlatev

Коментари:

Leave a Reply

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс