www.varchev.com

БВП и инвестициите на САЩ ще бъдат решаващи за цената на златото

Докладът за брутния вътрешен продукт за първото тримесечие, който ще бъде публикуван днес, може да има значителни последствия за цената на златото. Цената на ценният метал спадна веднага след резултатите на френските избори. Към момента цената на златото остава на нива на подкрепа. Това се дължи на факта, че очакванията на ФЕД за развитието на икономиката стават все по-нереални. От друга страна инвеститорите все още се надяват, че Тръмп ще направи своята данъчна реформа. Това оказва негативно влияние на цената към момента, но ако данъчната реформа не бъде гласувана това ще изпрати цената на златото рязко нагоре.

Цените на благородният метал, които обикновено се разглеждат като актив убежище са се увеличили от декември 2016 до сега. На всяко тримесечие “Престиж Икономикс” извършва сравнителен анализ на клиентите си и през октомври 2016 година 86% от тях смятат, че през 2017 година ще настъпи рецесия на щатският пазар на акции. За сравнение, сега, само 11% от корпоративните клиенти на компанията смятат, че през 2017 година ще настъпи рецесия на щатският пазар.
111111

Цената на златото се движи както от техника, така и от фундамент. Най-важната корелация на златото е тази с фондовият пазар. Когато пазарът на акции спада в повечето случаи златото нараства. Политическите и геополитическите рискове също добавят краткосрочно влияние върху цената, но техническият анализ е критичен за развитието на ценният метал. Ако фундамента съвпада с техниката, то златото е способно да направи резки движения.

Фундаментално, цените на златото биха се покачили ако видим негативни резултати за БВП през първото тримесечие на 2017 година. Най-важните стойности от доклада за БВП ще бъдат обвързани с инвестициите през последните три месеца. Данните за растежа на икономиката ще бъдат от голямо значение и ако актуалните данни са много по-различни от прогнозните, най-вероятно ще наблюдаваме резки движения в двете посоки.

От графиката по-долу можем да проследим исторически как инвестициите през първите тримесечия на последните няколко години са били отрицателни в страната. Ако и това тримесечие данните за инвестициите са отрицателни е много възможно да видим силен ръст при златото.
%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%b1%d0%be%d0%ba%d1%81

В същото време дебатът за федералният бюджет в САЩ вероятно ще подпомогне за ръста в цената на златото. Ако се реализират някои данъчни съкращения може да видим краткосрочен спад на златото, но това става все по-немислимо, тъй като Тръмп продължава да протака обещанията си, а несигурността покрай Северна Корея и Сирия нараства.

В обобщение фундамента и техниката са за ръст на ценният метал. Днес в 15:30 очакваме доклада за БВП на САЩ в който ще стане ясно какъв е размера на инвестициите и ръста на икономиката в страната. По време на новината очаквайте засилена волатилност при ценният метал, и кросовете с щатският долар.

Източник: Bloomberg

Jr Trader Petar Milanov


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс