Бъди печеливш, не перфектен

Желанието да бъдеш перфектен на пазарите може да ти струва много пари. Това е така защото перфекционистите не могат да поемат загубите си и от малка загуба, тя лесно се превръща в по – голяма, отхвърляйки възможността за грешки.

Също така трейдърите се опитват да регистрират печалби прекалено рано.
Най-големият страх и обстоятелство, което перфекционистите трябва да преодолеят е страхът от провала. Ако имате перфекционистическо съзнание, когато търгувате се обричате на провал, защото е сигурно, че ще трябва да поемете загуби някъде по пътя.

Мислете за трейдинга като за игра на вероятностите.

Не може да сте перфекционист и да сте добър трейдър. Загубите ви, които се надявате да се върнат в изходна позиция ще ви убият. Ако не можете да поемете загуба докато е малка, заради необходимостта да бъдете перфектен, тогава малката загуба може да прерастне в голяма.

Вие трябва да сте успешен в продължителен период от време вместо да сравнявате всяка сделка по отделно . В търговията дори най – добрите понасят своята порция от загуби, но успяват да подържат тези грешки малки, докато извличат максимума от най-добрите си идеи.

За да промениш дългосрочно установените си поведенчески навици и персонални характеристики може да е необходимо да използвате подкрепата и услугите на квалифициран професионалист. Дългосрочно установени навици, вярвания и привички никога не се променят за една нощ, но възприемане на проблема е първата стъпка.

Ето някои стъпки как да не се опитвате да бъдете перфекционист в трейдинга:

Започнете да оценявате процеса както и изхода – поставяйте си по реалистични цели.

Разберете че вие сте ценен независимост от това дали печелите или губите през всеки определен ден.

Фокусирайте се по-малко върху постиженията и повече върху удоволствието това може да ви донесе изненадващо по-добри резултати.

Не бъдете прекалено критичен към своите грешки, просто се учете от тях.

Поставете си една цел и я направете процесно-ориентирана

Забравете за крайния резултат. Ако успете чрез тази цел да подобрите търговията си, вие печелите независимо от изхода. Перфекционистите често търсят да контролират неконтролируеми събития в търговията ( чакайки риска да бъде нулев и всичко да изглежда перфектно, надявайки се или чакайки по – добър изход от сделка удвоявайки размера  на губещите позиции и много други)

Базирано на тези перфекционистки тенденции, често специалистите препоръчват следната стратегия за вход. Влезте с половината позиция, възможно най-скоро, когато забележите възможност която предлага поне едно към три риск спрямо възвращаемост и след това поставете другата половина на нивото на желаната „перфектна“ цена.

За изход най-добре използвайте лимитирани поръчки.

Ето пример как тази стратегия работи. Купете половината от позиция на стойност $ 10000 в момента, когато забележите подходящ сигнал. Ако цената продължи надолу до вашия стоп, продайте и си поемете загубата.

В противен случай, ако цените на акциите се движат във възход спрямо първоначалната точка на покупка, може да обмислите да добавите към първоначалната позиция. Прибавяйки нови $ 3000 към определения обем от $ 10000.

Ако акцията се придвижи още някой друг процент по-високо, можете да довършите позицията добавяйки и последните $ 2000. По този начин усреднявате спрямо добрите трендове и не търгувате при тези които не отработват. Искаме да добавяме пари единствено ако предишните покупки са успешни.

0


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс