www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post – 03.05.2018

Азиатски борсов пазар: Азиатските пазари се търгуваха в търсене на посока, тъй като инвеститорите оценяваха коментара на Fed, че инфлацията в САЩ е близо до целта от 2%, както и предстоящите търговски разговори между Китай и САЩ днес и утре. Kospi беше под напрежение, като се понижи с 0.1%. ASX 200 скочи с 0.75% на фона на зелените светлини на повечето сектори. В Китай, Hang Seng падна с 1.46%. Негативността на финансовите и технологични компании, които се понижиха с 1.48% и 1.99% респективно, натежа на индекса.

 

Валутен пазар: За да видите как форекс пазарите приемат прогреса по търговските разговори през следващите два дена между САЩ и Китай, погледнете AUD и JPY. При единия изход AUD ще се облагодетелства, именно ако Азиатската нация отвори пазарите си към щатските компании и в замяна, продължава да изнася при конкурентни условия към САЩ. От друга страна, ескалация на конфликта може да се отрази в повишение на йената заради преместването на паричните потоци към хеджиращи инструменти. Като се вземе предвид сложността на проблема, лесно разрешение изглежда невъзможно. Щатската делегация, водена от министърът на финансите Steven Mnuchin най-вероятно ще каже, че търговските взаимоотношения с Китай са нечестни и и спора с интелектуалната стойност добавя към напрежението. Но поне има надежда, че напрежението няма да ескалира. Както каза Wilbur Ross от администрацията на Trump: “Не бих тръгнал за Китай, ако не мислех, че има надежда.”

 

Commodities market: Политическите промени в Саудитска Арабия, както и последните военни действия в Близкия Изток, доведоха до допълнително натоварване за бюджетите на голяма част от страните в региона. Ниската цена на петрола, която наблюдавахме през последните две години отслаби значително хазните на страните от Арабския свят и дори в момента най-силната икономика в региона, Саудитска Арабия добива петрол под Break Even Point-a (Цената на която добива не носи нито печалба нито загуба). За да добива С.А. “на нула”, цените на петрола трябва да скочат до $83 за барел, а очакванията за 2018г. са цена между $85 и $87 за барел.

 

Европейски борсов пазар: DAX се представя по-добре от останалите европейски акции, като успя да затвори над 200-DMA. Индекса регистрира най-добрия си месец от септември насам. Оставането над ключовата подкрепа е в резултат на икономическия растеж, ниските лихвени нива и слабото евро. Германската икономика, въпреки забавянето, все още е стабилна, а някои големи компании включени в индекса, като Daimler и Volkswagen, съобщиха за солидни 1Q фискални резултати. Понижението на EUR/USD ще премахне известно напрежение върху приходите. Германските акции също получават подкрепа от ЕЦБ, като банката не бърза да намали или спре QE. Тарифите за стомана и алуминий от САЩ са голяма въпросителна. Въпреки, че решението за имплементирането на тарифите са отложени с още един месец, това няма да промени реалността, че все пак ще бъдат наложени. ЕС и фирмите имат право да предупреждават за по-голяма несигурност на пазара.

 

Щатски борсов пазар: SPX на ключови нива след силен мечи бар по време на Щатската сесия, който тества дъното на предходния бар. Тъй като цената се намира близо до SMA 200, това създава вероятност за събиране на стопове, което ще акумулира покупки. На тези нива вероятно се намират и лимитирани дълги позиции, което може да е предпоставка за краткосрочна корекция. Щатските акции затвориха с понижения в Сряда, след като Fed задържаха основния лихвен процент в страната непроменен, коментирайки високата инфлация. Следващите нива, на които може да се намират лимитирани дълги позиции са около 61.8% Фибоначи, както и диагонала през двете дъна на дневна графика – 2531 и 2550. Ако низходящият импулс продължи и днес, което е силно вероятно заради слабите корпоративни отчети от последните дни, които не успяват да върнат доверието на инвеститорите + агресивния тон на Fed, тези нива ще бъдат широко наблюдавани като последна действаща подкрепа за индекса.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:
11:30 Великобритания – PMI в Сектора на Услугите

12:00 Европа – CPI
15:00 Европа – Реч на Constancio, Член на ECB
15:30 Канада – Търговски Баланс
15:30 САЩ – Първоначални Молби на Безработните
17:00 САЩ – Поръчки на Дълготрайни Стоки
17:00 САЩ – ISM Не-Производствен PMI


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс