www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 15.05.2018

Азиатски борсов пазар: Азиатските бенчмаркове се търгува с понижение. Японския Nikkei е с 0.11% надолу. Австралийския ASX изтри 0.29% от стойността си. Китайските пазари обаче, че търгуват със смесени настроения. Hang Seng изгуби 0.42% от стойността си,но Shanghai composite и Shenzhen composite са с повишение от 0.21% и 0.29%

 

FX пазар: USD отново се връща на сцената. След тест на ФиБо 23.6 и SMA 200 доларовият индекс отново поема във възходяща посока. Същото наблюдаваме и при EUR/USD. Имаме Price action signal за низходящ моментум при двойката. Цената остава под SMA 200 и основната диагоналната съпротива. Технически анализ сочи за понижение. Фундаменталния анализ също е в подкрепа на зелената валута. Икономиката на САЩ се развива с най-бързи темпове от останалите развити страни. Централната банка е предприела агресивна монетарна политика и смята да изпълни плана си за общо 4 лихвени повишение през тази година. Инфлацията в страната достигна таргета на FED. Оставаме позитивно настроени към долара. GBP: Паунда получи подкрепа от последните коментари на президента на централната банка на Англия – Mark Carney. Според него, не е изключено да видим лихвено повишение през Август. Пазара реагира мигновено и GDP се изстреля с около 100 пипса срещу основните си конкуренти. Фундаментално обаче икономиката на острова лагва. Притеснения от Brexit все още тежат на инвеститорите и това може да подкопае възходящия моментум на паунда. Днес очакваме данните за средното заплащане в страна. По-високи данни от очакваните се приемат за положителни за паунда. JPY: остава под натиск. Валутата се обезцени с повече от 1000 пипса през последните месеци срещу повечето си конкуренти. Макар да имаше няколко добри и силни моменти, японската валута остава под натиск. Но това не бива да ни учудва.. политика на централната банка е силно негативна за JPY, а и както изглежда скоро не смята да прави промени. За момента сме негативно настроени към JPY.

 

Commodities market: GOLD: Пореден ден търговия в консолидация. Имахме няколко теста на 200 периодната миналата седмица, но всички се оказаха неуспешни. Поевтиняването на долара е положително за ценния метал и може би това е причината за ребаундна от пълзящата средна. За момента не очакваме излизане от консолидираното движение. Според нас е по-добре да изчакаме цената да пробие под/над подкрепата/съпротивата и тогава да взимаме решение за сделка. OIL: Фючърсите на черното злато индикират повишение в цената по време на азиатските часове. WTI се търгува с 13 цента повишение около цена 71.09 долара за барел, а Brent се търгува с 14 цента повишение, около цена 78.37 долара за барел.

 

Европейските борсов пазар: Европейските индекси ще стартира сесията с малки понижения. Немския DAX ще отвори с 6 пункта понижение около цена 12963 евро, френския CAC с 5 пункта понижение около цена 5527 евро и великобританския UKX с 13 пункта понижение около цена 7692 паунда.

 

Американски борсов пазар: След като пробива на ключовата съпротива оформяща низходящото движение вече е факт, чакаме инвеститорите отново да се качат на влакчето и да започнат да купуват. За момента фундамента остава положителен. Обстановката в Северна Корея се успокои, търговската война няма да се състои в очакваните размери, NAFTA няма да бъде пагубна за САЩ. По-всичко личи, че дълги позиции са отново на мода. Оставаме положително настроени към щатските индекси.

 

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 15.05.2018

9:00 Германия – Брутен вътрешен продукт
10:15 Швейцария – PPI
11:30 Великобритания – Средно почасово заплащане
11:30 Великобритания – Ниво на безработица
11:00 Германия – ZEW икономически сентимент
12:00 Великобритания – Доклад за инфлацията в страната
12:00 ЕС – Брутен вътрешен продукт
12:00 ЕС – Индустриално производство
15:30 САЩ – Продажби на дребно
15:55 САЩ – Индекс на червената книга
17:00 САЩ – Бизнес инвентар
23:00 САЩ – TIC нетни дългосрочни парични потоци
23:30 САЩ – Петролни запаси на APIПрочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс