www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post – 21.06.2018

Азиатски борсов пазар – Азиатските пазари се търгуваха със смесени настроения, отразявайки несигурността около търговската война и липсата на фундамент, който да ги задвижи. Nikkei 225 се покачи с 0.79%, докато пазарите в Китай се тъгуваха на червено. Hang Seng регистрира понижение от 0.03%, Shanghai composite се търгува с 0.06% по-ниско, а ASX в Австралия се покачи с 1.18%.

FX пазар – По-слабите данни за БВП допринесоха за разпродажбата на NZD по време на азиатската сесия, докато останалите основни валути останаха статични. Инвеститорите вече насочват своето внимание към SNB и BOE, които по-късно днес ще обявят решенията си за основния лихвен процент. В 10:30 очакваме решението за основния лихвен процент на Swiss National Bank. Очакванията са банката да не пристъпи към промени на монетарната си политика, но е вероятно да повиши волатилността на FX пазара. В 11:00 централните банкери ще дадат пресконференция и насоки на инвеститорите накъде ще поеме паричната политика на страната. Малко по-късно в 14:00 часа Bank Of England ще вземе същото решение, като трейдърите не очакват повишение на лихвите. Важни в момента ще бъдат показанията на Dot Plot системата, която визуализира настроенията сред членовете на банката. Ако наблюдаваме промяна в индивидуалните мнение на членовете към подкрепа на увеличението, GBP най-вероятно ще успее да се съвземе, но краткосрочно. За решението си централната банка ще изтъкне несигурността около Brexit.

Commodity пазар – Волатилността при петрола продължава да бъде висока, като причината за това се корени в предстоящата среща на ОПЕК+, която ще се проведе днес и утре във Виена. Въпроса, който интересува всички пазарни участници е, дали членовете на групата ще запазят ограниченията на производството, които покачиха цените на черното злато до $70 за барел, или ще настъпи промяна в споразумението, което намаля дневното производство с 1.8 милиона барела от пазара за последните 18 месеца. Русия налага мнението си да върне милион барела на ден към пазарите. Саудитска Арабия най-вероятно ще опита да намали бройката за да попречи цените да паднат прекалено много. Но, не всички членове на ОПЕК са съгласни с това. Иран, Венецуела и Ирак са на мнение, че текущото споразумение е добро и трябва да се запази. Цените на черното злато загубиха над 4% само в Петък, тъй като трейдърите очакват повишение на глобалното предлагане.

Европейски борсов пазар – Европейските фондови пазари ще бъдат движени основно от настроенията около търговската война и предстоящите две лихвени решения. Час преди отварянето на междубанковия пазар, фючърсите на европейските индекси сочат позитивни настроения. Немският DAX30 ще отвори с 40 пункта по-високо на цена от €12 746. Френският бенчмарк ще отвори с гап нагоре от 11 пункта на цена около €5391. Въпреки предстоящото лихвено решение от страна на Bank Of England, UKX идникира позитивен старт на търговията в London – 7661 срещу 7637 паунда при затварянето от вчера.

Щатски борсов пазар – Нов ден, нов All time high за Nasdaq. Индексът постигна ръст от 0,7% до ниво от 7781,52 пункта, благодарение на Facebook и Netflix, които също достигнаха рекордни стойности. Книжата на двете компании поскъпнаха със съответно 2,3% и 2,9%. S&P 500 скочи с 0,2% до нивата около 2767,32 пункта, като имотният сектор се представи най-добре. В същото време Dow остана на червена територия със спад от 0,17% до ниво от 24657,80 пункта, като отбеляза седмия си пореден ден на загуби. Това е най-дългата губеща серия от март 2017 г.

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии – 21.06.2018

09:00 Швейцария – Търговски баланс

10:30 Швейцария – Основен лихвен процент на Swiss National Bank

10:30 Швейцария – Доклад на SNB относно монетарната политика

14:00 Великобритания – Решение на Bank Of England за основния лихвен процент

15:30 САЩ – Производствен индекс на Филаделфия

15:30 САЩ – Молби за помощи от безработни

15:30 Канада – Продажби на едро

23:15 Великобритания – Реч на Марк Карни, управител на Bank Of England

Графика: Used with permission of Bloomberg Finance L.P.


 Trader Petar Milanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс