www.varchev.com

Вероятност за силна корекция и нов спад при USD/JPY

Курсът на JPY спрямо USD изглежда надценен и подпомогнат от интересите на Китай. В момента свръхпродадената до преди два дни двойка USD/JPY очаквано коригира. Ако пазарът допусне по-висока вероятност за интервенция на BoJ, USD/JPY може да достигне и до силна съпротива около 111,00, но засега трендът надолу изглежда устойчив.

USD-JPY-13aprКакто обобщиха от Macquarie Securities пред Bloomberg: “Япония очевидно иска силен долар. Китай иска слаб долар. Еврозоната иска силен долар. САЩ не искат силен долар. Нещата са свързани. Няма как всички тези изисквания да бъдат удовлетворени. … Няма глобален растеж, няма международна търговия, няма глобална ликвидност…”  Тази ситуация предполага повече волатилност, но не и рязка промяна на тренда.

Слабото първо тримесечие в САЩ (с ръст 0,1%) е традиционно много слабо всяка година. Това означава, че на US- капиталовите пазари всъщност имаме сезонност, а не тренд, което също (косвено) променя настройката за постоянно силен USD.

Друг възможен сценарий допуска, че пазарът все още не е решил накъде върви световната икономика и е в затруднение да преизчисли приемлива за мнозинството рискова премия. Международният валутен фонд (МВФ) отново намали прогнозата си за темпа на растеж, както на отделни страни (в това число Япония и САЩ), така и на световната икономика като цяло. Според анализаторите на фонда, нарастването на БВП ще се забави при рисковете за продължителна стагнация. Много инвеститори са силно притеснени от неспособността на централните банки да формулират независима политика, която да породи по-добър растеж. Логично срещаме променливите настроения спрямо риска, след като пазарът прекалено много се опрости и в много случаи единствено изчаква поредните действия от страна на централните банки.

G.Hristov – Head of Fundamental Analyzes


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс