www.varchev.com

Всеки ден, в който bitcoin не изчезва, се доближава към трансфорация в дигитално злато

Alex Gurevich, професор по математика и бивш изпълнителен директор в JPMorgan, вярва че „bitcoin се приближава към трансфорация в дигитално злато,с всеки изминал ден, в който не умира. “

„Въпреки покачването и спада на различни altcoins и съображения за fork, времето работи работи в полза на bitcoin, а не Срещу него. Всеки ден, през който той не изчезва, се доближава с една стъпка към постоянен статус на дигитално злато.“ Припомняйки на читателите си защо имаше търсене на злато и ценни метали, Gurevich заяви, че ценните метали винаги са били използвани като средство за размяна в продължение на векове, тъй като те не оксидират лесно и остават в непроменлива форма (запазват стойността си във времето).

Златото не е нито най-често срещано, нито най-рядко сред ценните метали. През вековете, средната стойност, която е поддържало златото, в крайна сметка е работила в негова полза. То е толкова общопознато, че може да се използва като валута по целия свят, но също така добиването му може лесно да наруши цената му.

Поради тези положителни качества златото е успяло да надживее своите конкуренти и така е спечелило световна популярност. Докато Ether се бори да се превърне в дигитална мед, bitcoin е на път да се превърне в дигитално злато. Това ще означава, че докато стойността на Ether е водена от търсенето на технологии, то тази на bitcoin е водена единствено от нуждата той да бъде запас на ликвидна стойност.

Предимството от продължителното задържане е повлияло положително на валутата, точно както златото влияе на останалите ценни метали, bitcoin е в процес на надживяване на своята конкуренция.

„Знаейки историческия модел на търгуване на ценни метали, изкупуването на bitcoin през 2015г. беше сравнително лесно. Но сега, с цени 20 пъти по-високи от началните цени, това е по-сложна търговска дилема. Bitcoin може да е или да не е „балон“, но е важно да се помни, че имаше значим спад през 2014г. и дори през тази година, пазара стана свидетел как bitcoin претърпя 2 значителни корекции. Всеки път, когато оцелее и се стабилизира, той си спечелва по-голяма възможност да се превърне в дигитално злато.“

Steve Wozniak нарича bitcoin „единственото чисто дигитално злато“. „Всички други криптовалути не притежават някой от аспектите на bitcoin. Например да са напълно децентрализирани и да нямат централен контрол. Това е първото от което трябва да се откажат, за да се опитат да имат бизнес модел.“ Самият той притежава един bitcoin, единствено с цел да експериментира с употребата му като платежно средство, а не с цел инвестиция.


 Trader Georgi Bozhidarov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс