www.varchev.com

Четирите цикъла на пазара, които всеки трейдър трябва да знае

За да търгувате акции успешно, първо трябва да разберете четирите етапа на фондовата борса, на отделните акции и цялостния пазар през, които минават. Тези цикли ще ви кажат, ако трябва да бъдете дълги, къси или да задържите отварянето на позиция.

След като сте в състояние да посочите какъв етап е, можете да търгувате съответно с тези характеристики.

След известно време дори няма да се налага да мислите за това дали трябва да бъдете дълги или къси. Вие ще знаете, без съмнение, точно това, какво трябва да се прави сега, да откриете дълги позиции, къси позиции, или да останете извън пазара- само поглеждайки към диаграмата!

Това са четирите етапа, през които минават акциите. Това се случва във всички времеви рамки без значение  дали е месечна, седмична. дневна графики, или диаграма на деня. 550x400xstages.png.pagespeed.ic.Xmr_wzIZ7s
Сега, ще разгледаме характеристиките на четирите етапа на фондовия пазар.

Първи етап (Stage one)
Етап на хоризонтално движение след продължителен низходящ тренд. Продавачите, които някога са имали надмощие сега започват да губят своята сила, защото купувачите започват да се проявяват по-агресивно. Акциите са в рейндж без ясна тенденция. Всеки мрази тези акции!

Втори етап (Stage two)
Накрая акциите избухват в Етап 2 и започва възходящия тренд. Това е мястото, където се правят по-голямата част от печалбите на фондовата борса. Но тук е смешното: Никой не вярва на импулса! Това е така, защото всеки, все още мрази акциите. Основите са лоши, перспективите са отрицателни, и т.н. Но професионални търговци знаят по-добре. Те сa натрупали акции и се готви да ги зарежат.Това създава етап 3.

Трети етап (Stage three)
Накрая, след славното настъпление на етап 2, акциите започва да се търгува настрани отново и започва “чакането” на импулс. Този етап е много подобен на фаза 1. купувачи и продавачи се движат в равновесие. Сега акциите са готови да започнат следващия етап.

Четвърти етап (Stage four)
Това е най-страховитото низходящо движение. Основите са вероятно все още много добри и всички все още не искат да се разделят с акциите. Те смятат, че низходящият тренд е просто “корекция”. Грешка! Те държат и задържат и задържат, надявайки се, че ще се обърне отново нагоре. Те най-вероятно са купили в края на Етап 2 или по време на Етап 3. За съжаление, вие губите. Разпродавайте!
645x430xstockchartstages.png.pagespeed.ic.8EcXXIDOY1
Етапите на фондовия пазар се появят във всяка времева рамка за всяка графика.
Като цяло, мое да останеш извън пазара, когато една акция се намира в първия етап. През втория етап вие ще искате да сте агресивно фокусиране върху дълги позиции. В третия етап, също трябва да се извън пазара. В четвъртия етап, задължително трябва да бъде агресивно фокусиране върху къси позиции.

 


 Trader Milko Zashev


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс