www.varchev.com

Възможно рязко понижение на пазарите, умните инвеститори спират да търгуват

Причината за това рали беше паниката, която предизвика бичите настроения при инвеститорите, и доведе до повишението на S&P500 и Dow Jones до рекордно високи нива.

Инсайд трейдърите, изглежда че знаят нещо, което наистина има възможността да стопи икономиката, но не споделят на институционалните инвеститори и брокери.
S&P 500 продължава да се повишава и да завършва своя бичи тренд, но следващия тренд ще бъде низходящ.

Следенето на инсайд трейдинга е от значение. (Хора които работят в мениджмънта на публичните компании, тези които имат информация)

Поведението на инсайд трейдърите е от значение, защото проучванията сочат, че най-точното отражение на компания, индустрия, икономически сектор или цял пазар може да се види при действията на инсайд трейдърите. Това е вярно, поради факта, че корпоративните инсайд трейдъри притежават всички нужни умения и качества за да се нарекат „успешни“ инвеститори.

Дневна графика на лонг инсайд позициите

555555

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От графиката може да се види, че броя на позиции се понижава значително от началото на 2016г.

Какви емоции движат в момента пазарите?
Според индекса на CNN- Страх и Алчност, който следи 7 индикатора от сентимента на инвеститорите, в момента пазарът се намира във бича територия, като индексът отчита 86, което пада в категорията на екстремна алчност. Следователно, пазарът скоро ще трябва да завърши с бичия си тренд и да започне нов, мечи.

666

 

 

 

 

 

 

Когато пазарите се движат нагоре, инвеститорите обикновено стават по притеснени, което често води до катеренето на пазара по „стената на притеснението“, и което води до понижение на нови позиции.
Това е класическа негативна дивиргенция

Възможно е  пазарът в момента да стои на тези високи нива без да се повишава, заради дивиргенцията между Dow Industrials и Dow Transports. Транспортният индекс не е правил нови рекордни върхове, докато индустриалният индекс е направил.

Единият от индикаторите, който може да се използва при този аргумент е базиран на теорията на Dow. Важно е да видим потвърждение на цената директно от Dow Jones Industrials Average и Dow Jones Transportation Average. Както споменахме по-горе, индустриалният индекс достигна нов рекорден връх, докато транспортният не успя.  Russell 2000 също не е потвърдил новия връх, което потвърждава, че има стабилни нива на негативни настроения спрямо представянето на някои компании от индексите.

Пазарният тренд е възходящ, когато двата индекса достигат нови върхове, и обратното. Липса на потвърждение на цената се наблюдава, когато единият индекс достигне нов връх, а другия ново дъно.
Индексът на волатилността (VIX.X) беше паднал до рекордно ниски нива. В момента се търгува на нива, подобни на тези от същото време миналата година, преди да скочи до 40. В действителност, put/call съотношението на опциите и VIX са на рекордно високи нива, сочейки прибливажаща голяма корекция през идните седмици.

777

888

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хеликоптерни пари
През последните седмици, цената на златото  регистрира корекция. Обаче тази корекция  беше плитка до нива на подкрепи и вече има нов възходящ импулс, което повишава вероятноста за ново възходящо движение .
Япония обеща да изкупи държавни облигации на стойност 1 трилион йени, и може би да използва стимула „хеликоптерни пари“.
В Япония, където лихвата по държавните облигации падна под 0, а вярата в Abenomics намалява, цената на златото се повишава, а хората продължават да го купуват. Същото може да се очаква и в САЩ от момента до ноември 2016г.

Какво следва?
Средните участници на пазара се чувстват страхотно за тяхното портфолио и скоро ще са направили печалба от 30 до 50%. Инсайд трейдърите продължават да продават своите акции, защото смятат, че скоро музиката ще спре, и не искат да са от инвеститорите които ще са лонг, когато акциите ще дълбаят нови дъна.
Когато пазарът на акции се срине, инвеститорите ще търсят убежище при ценните метали и щатските държавни облигации.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс