www.varchev.com

Главната причина, поради която бъдещето на еврото не е ясно

Нуждата да се обсъдят техническите аспекти откъм инвестиционни опции при валута, чийто бъдеще е неясно, е постоянно изпитание за портфолио анализаторите в еврозоната. Въпреки това, политическите лидери изглежда, че не осъзнават широко разпространеното мнение, че общата валута е крехка.

Сериозната и продължаваща деградация в политическата ситуация във Франция е може би една от главните причини за песимизма към еврото. Франция беше страната, която допринасяше главно откъм политика и институциите, които обединиха враждебните държави, но изглежда, че не може да продължи. Франция е затънала в дълбока икономическа и фискална криза и президента им се счита за един от най-недейните до момента.

Германия иска да спаси “златната си гъска”
По време на срещата на ЕС в Рига, Меркел и Холанде, лидерите на Германия и Франция, са изпратили съвместен документ, който предлага по-силен паричен съюз. Предложенията се състоят от препоръки да се предприемат действия откъм икономически правила, срещи, инвестиции, фискални и социални проблеми и по-силно управление в еврозоната.

Инвестиционни размисли
Немската политика застраши валутния съюз. По-нататъшна интеграция, и подбрани трансфери, ще бъде тудно да бъдат продадени към електората. Съществени мерки откъм затягане на еврото най-вероятно ще трябва да изчакат до следващите избори във Франция и Германия през май и октомври, 2017.

Междувременно, Европейската централна банка ще бъде начело. До този момент, политиката на банката донесе на европейския пазар за акции растеж от 16.2% и огромното изкупуване на облигации помогнаха да се заличат части от загубите.

Възстановяването на икономиката в еврозоната е бавно. Подобрения през следващите месеци е възможно и обзалагането на това, че еврото ще остане главна парична единица във всички 19 членки е разумно.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс