www.varchev.com

Грешки, които успелите хора не повтарят два пъти

Всеки прави грешки – това е част от живота. Всъщност, чрез нашите грешки и неуспехи, ние придобиваме опит и прозрения, които ни позволяват да успеем.

Някои хора трудно си признават, когато правят грешка. Въпреки това, успешните хора признават, когато са сбъркали. Те се учат поучават, растат и след това продължават. Те знаят, че ако игнорират грешка, те могат да бъдат хванати в отрицателен цикъл, който ще ги победи. Това би било истински провал.

За да избегнем провала в бъдеще, ето някои от най-големите грешки, които успешните хора правят само веднъж, никога два пъти.

1. Да игнорираш инстинкта си

Понякога просто усещаме, че нещо не е както трябва, без да можем да обясним защо. Лесно е да се отхвърлят тези инстинкти, може би защото не сме сигурни дали трябва да се доверим на предчувствие над нашия рационален ум. Но успешните хора правят тази грешка само веднъж, преди да осъзнаят, че инстинктите им никога не трябва да бъдат пренебрегвани. Да вземете под внимание вашите инстинкти ще ви даде по-широко разбиране за случващото се и ще ви направи по-уверени в своите решения.

2. Да не задаваш трудните въпроси

Понякога ни е неудобно да се вкопчваме във всеки детайл, защото се страхуваме да бъдем натрапчиви. Но има моменти, когато трябва да задавате трудни въпроси. Успешните хора може да не успеят да го направят веднъж, но когато се изгорят, те ще игнорират неловкостта и ще се уверят, че разполагат с цялата необходима информация.

3. Да го играеш на сигурно

Ако постоянно играете на сигурно, вероятно се надявате да избегнете грешки, като се движите заедно със стадото. Но това е една от най-големите грешки, тъй като успехът достига само до онези, които са достатъчно смели да се справят сами. Успешните хора могат първоначално да си позволят да попаднат в този капан, но нещо в тях ги кара да поемат рискове. Те биха предпочели да опитат нещо ново и да се провалят, отколкото да вземат безопасен залог и да водят скучен живот.

4. Да виниш другите

Ако не поемате отговорност за грешките си и се опитвате да обвинявате другите, това е невероятно разрушително за вас и за хората около вас. И все пак това е сред нашите най-човешки тенденции, защото не обичаме да признаем ролята, която изиграхме в провала. Успешните хора са отговорни и това им донася уважение от другите. Те поемат отговорност за своите грешки и впоследствие растат отвъд тях.

5. Да оставящ емоциите да вземат решенията вместо вас

Емоциите понякога имат начин да ни превземат, въпреки че в задната част на съзнанието ни осъзнаваме, че трябва да отстъпим. Отрицателните емоции като ревност, съмнение и гняв могат да поразят дори най-логичните хора, да замъглят преценката им и да доведат до лошо вземане на решения. Успешните хора не позволяват на себе си да попаднат в този капан повече от веднъж.

Снимка: pixabay.com

0

 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс