www.varchev.com

Данните днес от САЩ ще дадат сигнал за силата на икономиката

Това може да бъде черния лебед за икономиката

Икономиката на САЩ е в процес на забавяне. Мулти националните компании и компаниите, насочени към растеж бяха засегнати от спада в световната търговия и цените. Потребителите започнаха да чувстват последствията.

Това говори за рецесия. Видяхме подобни показатели преди рецесиите през 2001 г. и 2008 г. Въпреки че все още има потенциал за лек растеж на икономическите показатели, настоящият импулс и обстановката сочат, че икономиката на САЩ ще се влоши. Каква ще бъде ролята на Черният лебед за икономиката: слабият потребител.

Сигналите, които ще получим днес от данните за продажбите на дребно и потребителското доверие в САЩ са много важни и ще ни покажат колко слаб ще бъде потребителят през това второ тримесечие. Данните ще ни дадат информация за стойността на БВП. Ако данните са под очакванията ни ще бъде негативен импулс, който ще потвърди вероятността за рецесия. От друга страна, ако резултатите са добри, това ще бъде първият добър знак за икономиката.

Последните доклади показаха застрой в увеличението на заплатите. Това е сигнал за липса на оптимистични резултати. При следващ удар за икономиката, ще съществуват основно 3 съществени показатели, които ще имат много по-голям ефект: заплати, инфлация и потребителските настроения.

Средните седмични доходи на служителите са се увеличили само с 1,3% от миналата година. Инфлацията на заплатите е загубила цял процент от началото на годината. Това показва най-нисък процент на растежа им от 2009 г. Потребителите няма да усетят по-високите цени в магазините за хранителни стоки. Тази липса на “номинален” ръст на заплатите може да има въздействие върху поведението на потребителите, като намали бъдещите продажби на дребно.

Най-важният фактор, който може да наклони нещата от предпазливи към много проблематични е, ако инфлацията започне да се покачва.
Ако петролът се повиши до $ 50 за барел, това ще е едно увеличение от 25% до 65% спрямо миналата година. Така със сигурност ще се окаже влияние на покупателните цени и ще навреди на потребителите.

Потребителските настроения ще бъдат от ключово значение в определяне на това дали сме в разгара на една слаба икономика, или в действителност по пътя към рецесия.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс