www.varchev.com

Джон Бърбанк – основател на Passport Capital LLC

Както Брус Ковнър, Джон Бърбанк III, основател на Passport Capital LLC, финансирал първоначалния си набег в инвестирането с пари назаем от кредитните си карти. За разлика от Ковнър, Бърбанк загубил почти всички от заетите $ 50,000. Подобно на Ковнър, досега най-голямата полза, получена от първата решителна крачка във финансовите пазари, е бил урок, който ще оформи останалата част от неговите инвестиционни дейности. За Бърбанк, този урок е, че в краткосрочен план търговията е малко повече от залагане на малки залози. Сериозни пари ще бъдат правени само след интензивни изследвания, последвани с безгранично търпение (инвестициите на Passport се държат за период до пет години, без значение от болката в краткосрочен план). Проучването на легендарните инвеститори Уорън Бъфет и сър Джон Темпълтън от Бърбанк е довело дори до повече насоки: диверсификацията е само за тези, които не знаят какво правят.

Въз основа на представянето му като мениджър на хедж фонд, тази група със сигурност не включва Джон Бърбанк III. Възстановявайки се след почти пълната загуба на неговите притежания в първата си търговия, Бърбанк основава Passport Capital през 2000 година. За 2007 г. Passport Capital отчете 219 процента печалба, след такси и разходи за управление, като Бърбанк правилно предрича и структурира портфейл си, за да се възползва от колапс в жилищния пазар в САЩ, като окъсява акциите на високорисковите кредитори. Той е бил толкова уверен в изследванията и позицията си, че дори след като пазарът първоначално се премества срещу шортовете му, той удвоява залога си за надолу чрез суаповете за кредитно неизпълнение. Това не минало незабелязано от инвеститорската общност: оттогава Passport Capital се е разрастнал с повече от два пъти до размер от $ 4.6 милиарда щатски долара в активи. За инвеститорите, които искат Passport да управляват парите им, има минимален праг от 1 млн. долара с период на заключване от една до три години.
Както и при толкова много други успешни инвеститори, Бърбанк е бил в състояние да съсредоточи най-уникалните аспекти на неговата личност и талант в огромни финансови облаги за себе си, за бизнеса и неговите клиенти. С магистърска степен по английска литература от Duke и магистърска степен от Stanford, Бърбанк е обиколил света интензивно, като по едно време е учел в Нингбо, Китай. Първите му три години в областта на финансите са преминали като изследовател за ValueVest, малък хедж фонд, който е бил един от първите, които се специализират в развиващите се пазари.

Бърбанк отворил Passport с акцент върху научните изследвания, наемайки персонал с докторска степен в точните науки. Месеци се изразходват в проучване на идеи преди някакви пари да се вложат от Passport Capital. Когато настъпи това време, са установени големи позиции.

Изследването на Passport Capital отнася неговото инвестиране далеч от традиционните начини. Както Бърбанк отбелязва, “Няма начин да може да направите 30 процента на година ако сте с дълга позиция на S&P 500. Ако ще получите този вид възвръщаемост, вие трябва да отидете на места, където това ще се случи.” Основна причина “за да ходите на места” за инвестиране в злато и основни материали и други активи за Бърбанк и Passport Capital е несигурната посока и липсата на доверие в правителствата по целия свят. В края на 2010 г., най-голямата му позиция е пут опция върху SPDR Gold Trust за $ 416,00 милиона. Той също така е силно инвестирал в минни компании в Канада, Австралия и други страни по света.

Бърбанк очаква инвеститорите в бъдеще да продължат да наливат капитал в развиващите се пазари, най-вече в Китай и Индия. Ръстът на класа на потребителите в тези две страни ще доведе до продължаване на търсенето на злато, сребро, петрол и основните метали. Подобно на много други хедж фондове, Passport Capital е силно инвестирал в поташ, необходим, за да се изхрани нарастващото население и да се отговори на по-богатите хранителни режими на нововъзникващите пазарни нации. “Доставката на петрол, стоки и неща, които излизат от земята не се променят толкова много, а търсенето продължава да нараства, така че цената обикновено става по-висока,” Бърбанк отбелязва. Около една четвърт от портфейла на Passport е в основни материали като желязна руда и златно минни компании.
През 2010 г., Passport Capital възвърна 18,3%. Бърбанк е повел Passport да публикува средно 23% годишна възвращаемост, от както той отваря през 2000 година. Дългите му позиции включват Apple Computer, Cisco Systems, Suncor Energy, Barclays Bank, Wendy’s / Arby’s и Blackrock.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс