www.varchev.com

Доклада на ФЕД ще е основното събитие през следващата седмица

Понеделник:
01:50 Япония – Индустриални индекси на Tankan
16:15 САЩ – Инсдустриално производство

Вторник
02:30 Австралия – Минути на Австралийска Централна Банка
09:00 Великобритания – Резултати от стрес-тестовете на банките във Великобритания
11:30 Великобритания – Индекс на потребителските цени
12:00 Германия – ZEW индекс на Икономическите настроения
12:30 Великобритания – Изявление на Карне от АЦБ

Сряда:
11:30 Великобритания Резултати от гласуването за лихвените нива на АЦБ
12:00 Еврозона – Индекс на потребителските цени
15:30 САЩ – Индекс на потребителските цени
20:00 Доклад за паричната политика на ФЕД
21:00 Решение на ФЕД за лихвените нива
23:45 Нова Зеландия – БВП

Четвъртък:
02:30 Австралия – Доклад на Австралийската централна банка
03:30 Китай – Индекс цени на жилища
10:00 Германия – IFO индекси
11:30 Великобритания: Продажби на дребно
15:30 САЩ – Седмични заявки за помощи за безработица
16:45 САЩ – Индекс PMI в сферата на услугите

Петък:
07:00 Япония – Пресконференция на Японската централна банка
09:00 Германия – Потребителско доверие
15:30 Канада – Индекс на потребителските цени
18:00 САЩ – производствен PMI индекс на ФЕД Канзас

Седмицата, преди Коледа, ще е доста интересна и богата на релийзи.

Понеделник: Началото на седмицата ще е спокойна и без много важни новини. В началото на азиатската сесия важните новини ще са от Япония (индекс Танкан производство). Очакванията са за запазване на стойностите от 13. Възможно е да нямаме волатилност на пазара.

През европейската сесия новини от Щвейцария за производствени и вносни цени. В 13:00 са данните от индустриалните поръчки от Великобритания, където очакваме спад от 3 до -5, но едва ли този релийзи ще повлияе на британския паунд.

Американската сесия също няма да бъде “богата” на фундаментални новини. Вниманието ни ще е насочено към САЩ в 16:15 и индустриалното производство. Очакванията са за покачване от -0.1% до 0.7%. Възможено е покачване при долара, но движението ще е моментно.

Вторник: Деня ще е доста интересен и пълен с фундаментални новини. Започваме със срещата на Австралийската Централна Банка в 2:30. Предполага се, че на това събитие ще се дискутира положението на австралийския долар и неговия спад. Веднага след това в 03:45 новини от Китай и индекс PMI в сферата на производството (очаквания са за съвсем малка промяна от 50.0 до 49.8)

През европейската сесия ще е доста интересно. Започваме със стрес теста на банките във Великобритания. Ако не издържат на този тест е възможно да видим спад при паунда. В 10:00 новини и от еврозоната за индекс PMI в сферата на производството и услугите. В същото време индекс PMI в сферата на производството за Германия (очакваме лека промяна от 49.5 до 50.4) и индекс PMI в сферата на производството на Франция (очаквания от 48.4 до 48.7). Възможно е да имаме волатилност и в двете посоки, така че трябва да търгуваме много разумно. В 11:30 важни новини и от Великобритания за индекса на потребителските цени. Очакваме лек спад от 0.1 % до 0.0%. При по-големи разминавания е възможно да видим волатилност след релийза. в 12:00 ZEW икономически очаквания в еврозоната и в частност Германия. Предполага се, че ще имаме голяма волатилност при еврото след излизането на новините.

Американската сесия започва с новини от Канада и доставки в промишления сектор. Очакванията са за спад от 2.1% до -0.4%. Волатилност след релийза и в двете посоки при канадския долар. В 15:30 важни новини и от Щатите за разрешения за строеж на нови жилища.

Сряда: Може би най-интересния ден през седмицата ще е сряда. Започваме с Япония и търговски баланс в 01:50 (предишна стойност: -710.0Б; очаквания -1007.2Б). Не очакваме голяма волатилност по време и след новините.

Европейската сесия започва с изказване на Английската Централна Банка и нивото на безработица в страната, което се очаква да спадне от 6.0% до 5.9%.

Може би най-интересната сесия ще е американската в този ден. Започваме с Канда и продажби на едро. Очакванията са за спад от 1.8% до 0.9%. В 15:30 новините от САЩ ще са за индекса на потребителските цени. Възможно е да имаме волатилност при щатския долар след релийза. Очакванията са за спад от 0.0% до -0.1%. В 21:00 изключително важни новини – срещата на ФОМК и възможността за промяна на лихвените проценти. Очакванията според специалистите е да няма такава (0.25%). Ще се следи внимателно и изявлението, на което се очаква ФЕД да “подскажат” кога имат намерение да смъкнат лихвените проценти. Възможно е да очакваме голяма волатилност по време на новините и след това. Търгувайте много внимателно и разумно.

Четвъртък: Деня ще започне с новини за Япония и изкупуването на чуждестранни облигации.
През европейската сесия ще имаме повече новини. В 9:00 търговски баланс на Швейцария, веднага след това в 11:00 IFO бизнеса в Германия. Очакванията са за покачване от 104.7 до 105.6. Възможно е да не видим голяма волатилност при еврото. В 11:30 продажби на дребно във Великобритания. Възможно е да има спад от 0.8% до 0.3%. Волатилност при паунда ще има веднага след релийза.

Американската сесия също няма да ни предложи много новини. В 15:30 молби за помощи за безработни и възможно покачване от 294К до 297К. Няма да видим голяма волатилност при щатския долар. В 17:00 са данните от идекса на Федералния Резерв във Филаделфия. Възможен е голям спад от 40.8 до 26.3 и волатилност при долара.

Петък: Азиатската сесия започва с новини от Австралия в 02:00 и бизнес доверието в страната. Предишната стойност е 31.5 %. Възможно е да нямаме голяма волатилност при австралийския долар след и по време на новината.

През европейската сесия имаме важни новини за еврозоната. В 9:00 новини за индекса за ценитене на производители в Германия. Очаква се да няма промяна и стойностите да се запазят (-0.2%). При промяна може да имаме волатилност при еврото. В 11:00 платежен баланс за еврозоната (очаквания 27.8Б, предишна стойност 30.0Б)

В американската сесия погледите на инвеститорите ще са насочени главно към Канада и фундаменталните новини за индекс на потребителските цени ( очаквания – 0.1%, предходна стойност 0,1) и продажби на дребно без автомобили. Очакваме волатилност при канадския долар и в двете посоки след релийза.

Varchev Finance


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс