www.varchev.com

Докладът на Fed след решението за ливхите

Информацията, получена след срещата на FOMC през ноември, показва, че пазарът на труда продължава да се засилва и че икономическата активност се увеличава със силен темп. Печалбите от работа са били силни, средно през последните месеци, а нивото на безработицата е останало ниско. Разходите за домакинствата продължиха да нарастват силно, докато ръстът на инвестициите в бизнес фиксирани инвестиции се забави от бързия си темп по-рано през годината. На 12-месечна база общата инфлация и инфлацията за продукти, различни от храните и енергията, остават близо 2%. Показателите за дългосрочните инфлационни очаквания не се променят.

В съответствие със законоустановения мандат Комитетът се стреми да насърчава максимална заетост и ценова стабилност. Комитетът счита, че по-нататъшното постепенно увеличение на целевия диапазон на коефициента на федералните средства ще бъде в съответствие с устойчивото разрастване на икономическата активност, силните условия на пазара на труда и инфлацията в съседство със симетричната цел на Комитета от 2% в средносрочен план. Комитетът счита, че рисковете за икономическите перспективи са приблизително балансирани, но ще продължат да наблюдават световното икономическо и финансово развитие и да оценят въздействието им върху икономическите перспективи.

При определянето на сроковете и размера на бъдещите корекции в целевия диапазон за коефициента на федералните средства Комитетът ще направи оценка на реализираните и очакваните икономически условия в сравнение с максималната цел за заетост и неговата симетрична 2-процентова инфлационна цел. Тази оценка ще вземе предвид широк спектър от информация, включително мерки за условията на пазара на труда, индикатори за инфлационния натиск и инфлационните очаквания и показанията за финансовото и международното развитие.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс