www.varchev.com

Еврозона Manufacturing PMI (YOY) (Април) Actual 54.4 vs Forecast 54.9

Актуален: 54.4
Прогнозен: 54.9
Предишен: 55.5

Индексът на мениджърите по закупуване в производството (PMI) измерва нивото на активност на мениджърите по закупуване в производствения сектор. Показател над 50 показва разширяване в сектора; под 50 показва свиване. Търговците наблюдават внимателно тези проучвания, тъй като мениджърите по закупуване обикновено имат ранен достъп до данни за представянето на тяхната компания, което може да бъде водещ индикатор за цялостното икономическо представяне.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-237.png

По-високо от очакваното показание трябва да се приеме като положително за еврото, докато по-ниско от очакваното трябва да се приеме като отрицателно за еврото.

Комбиниран индекс на мениджърите по закупуване (PMI) в еврозоната

Актуален: 54.9
Прогнозен: 55.3
Предишен: 55.8

Месечните композитни отчети на PMI за производство и услуги се основават на проучвания на над 300 бизнес мениджъри в производствени компании от частния сектор, както и на 300 компании за услуги от частния сектор. Данните обикновено се публикуват на третия работен ден на всеки месец. Всеки отговор се претегля според размера на компанията и нейния принос към общата продукция или продукция на услуги, отчетена от подсектора, към който принадлежи тази компания. Отговорите от по-големите компании имат по-голямо влияние върху окончателните индексни числа, отколкото тези от малки компании. Резултатите са представени по зададен въпрос, показващ процента на респондентите, които съобщават за подобрение, влошаване или липса на промяна спрямо предходния месец. От тези проценти се получава индекс: ниво от 50,0 сигнализира за липса на промяна спрямо предходния месец, над 50,0 сигнализира за увеличение (или подобрение), под 50,0 за намаляване (или свиване).

This image has an empty alt attribute; its file name is image-238.png

Индекс на мениджърите по закупуване на услуги в еврозоната (PMI)

Актуален: 56.3
Прогнозен: 57.5
Предишен: 57.7

Индексът на мениджърите по закупуване на услуги в еврозоната (PMI) измерва нивото на активност на мениджърите по закупуване в сектора на услугите.

Докладът се основава на проучвания сред около 600 бизнес мениджъри в компании за услуги от частния сектор.

Данните обикновено се публикуват на третия работен ден от всеки месец. Всеки отговор се претегля според размера на компанията и нейния принос към общото производство или продукция на услуги, отчетени от подсектора, към който принадлежи тази компания.

Отговорите от по-големите компании имат по-голямо влияние върху окончателните индексни числа, отколкото тези от малки компании. Резултатите са представени по зададен въпрос, показващ процента на респондентите, които съобщават за подобрение, влошаване или липса на промяна от предходния месец. От тези проценти се получава индекс: ниво от 50,0 сигнализира за липса на промяна от предходния месец, над 50,0 сигнализира за увеличение (или подобрение), под 50,0 намаление (или свиване).

This image has an empty alt attribute; its file name is image-240.png

Търговците наблюдават внимателно тези проучвания, тъй като мениджърите по закупуване обикновено имат ранен достъп до данни за представянето на тяхната компания, което може да бъде водещ индикатор за цялостното икономическо представяне.

По-високо от очакваното показание трябва да се приеме като положително за еврото, докато по-ниско от очакваното показание трябва да се приеме като отрицателно за еврото.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW