www.varchev.com

Европейският съюз дефинира високочестотната търговия

Високо честотен трейдър ще бъде определен, като такъв, който изпраща най-малко две поръчки в секунда за един инструмент на определена цена, или най-малко четири поръчки в секунда, по отношение на всички инструменти търгувани на една цена, заяви Комисията в предложените за регламентиране, публикувано миналата седмица.

Маркус Фербер, говорителя за законодателството в областта на MiFID II в Европейския парламент, приветства решението, като каза, че сега ЕС има ясна и последователна система от правила.
“Сривът от 2010 г. в Ню Йорк показва, какво може да се случи, ако високочестотната търговия излезе извън контрол. Подобен инцидент никога не трябва да се случва в Европа. Този делегиран акт е важна стъпка, за да се ограничи HFT, но … ако калибрирането се обърка , мерките ще пропаднат. Ето защо, ние трябва да го получи от първия път “, каза Фербер.

HFT сега ще бъде обект на повече правила за контрол и прозрачност, които Европейския парламент ще разгледа много внимателно, за да се провери, че правилата няма да бъдат заобикаляни,” каза Фербер.
Европейският парламент MiFID II разполагат с три месеца, за да се запознаят с предложенията.
През февруари, Европейската комисия предложи едногодишно забавяне на MiFID II за да позволи техническа работа да бъде завършена в срок. Новият срок ще бъде 3 януари 2018 г. Това определя предизвикателствата за техническо изпълнение, с които ще се сблъскват регулатори и финансови фирми, каза Комисията.

Трябва да се създаде “сложна техническа инфраструктура” за да може мерките на MiFID II да работят ефективно, заяви Комисията. Европейският орган за ценни книжа и пазари (ESMA) трябва да събира данни от около 300 места за търговия на около 15 млн. финансови инструменти, като работи в тясно сътрудничество с националните компетентни органи и борсите.

ESMA прогнозира, че нито компетентните органи, нито местата ще имат системите, от които се нуждаят до 3 януари 2017 г., каза на Комисията.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс