www.varchev.com

HFT Trading- “Holy Grail” или откровена измама в Трейдинга ?

Рик Хунсейдър основател на Nanex LLC, консултантска компания за финансовите пазари на САЩ, направи анализ наскоро  върху времето за търговия  и това което откри е по-лошо, отколкото дори той подозираше, въпреки че често коментира структурата на пазарите.

Високочестотните трейд фирми имат 500-микросекунда второто предимство за Nasdaq NDAQ, + 1.17%  от ползването  на данни над всяка друга фирма, които не използват  котировки на цените пряко от борсите, казва той.
Този анализ, станал възможен благодарение на новите софтуерни промени, въведени от NYSE (който между другото е причинило  спирането на важни профили), измерена е разлика в скоростта между данните, предавани от обмена на своите преки емисии и данни предавани на процесора на информационната сигурност, или SIP, която свързва щатските фондови пазари чрез преработка и консолидиция на всички оферта

Хунсейд казва, че всеки пропуск  по обработка на данните се дължи на времето, необходимо за SIP да консолидира  данните за всички борси и да го превърне в една емисия. Но допълнително неговия анализ показва, че времето за консолидация е обикновено не повече от 15 микросекунди. Това оставя 225 микросекунди на необяснимо време.
Трудно за хората е  да си представят какво добро може да бъде извършено в микросекунди-една микросекунда е равна на 1/1000 от милисекундата – но в новата ера на електронната търговия, бързите алгоритми и обработката на светкавичните сделка, високочестотните фирми като Citadel и Virtu може да постигне много.

В реч през април 2014 г., Грег Берман физик, който тогава беше асоцииран директор на Службата за Анализ и изследвания на Комисията по ценните книжа и фондовите борси, каза че последните проучвания, извършвани от агенцията са, че 39% от всички поръчки  са били отменени в рамките на половин секунда, или 500 милисекунди, а 23 %% от всички поръчки, бяха отменени в рамките на 50 милисекунди. Тези проучвания показват също така, че 27% от всички сделки са срещу поръчки , които са били на забавяне в продължение на 500 милисекунди или по-малко и 19% от всички сделки са срещу поръчки, които са били в збава в продължение на 50 милисекунди или по-малко.

Хунсейд казва, че един добър HFT става още по-бързо. “В около 300 микросекунди, те могат да анулират поръчка в  Carteret от  Mahwah или в Mahwah от Carteret. От BATS, те могат да отмените / предния план в Mahwah в около 200 микросекунди или Carteret в около 150 микросекунди. ”
CMdpdbBUsAAlo3S
Берман каза на публиката през 2014 г., че “ако скоростта на отказ е много по-бърза от скоростта, с която могат да бъдат достъпни тези данни, тогава бих казал, че тези  анулации не са само бързи, но може би те са твърде бързи.” Той продължи и каза, че с оглед на латентността, или забавянето на маршрутизация на данни на SIP, и след това от SIP навън, всяка машина, или търговеца на дребно “, надявайки се да отговори на всеки обмен на данни, бързо и бавно, така, трябва да има обмен на собствена емисии. Данни SIP просто не е достатъчно бързо. ”

Nasdaq и на NYSE всяка експлоатира SIP от името на щатските фондови борси. NYSE също работи чрез SIP на опциoнните борси. Информацията се разпространява срещу заплащане на инвеститорите, доставчици на пазара на данни като Nanex и др. Обменът печелят стотици милиони долари в таксите за обработка на SIP. Nanex, фирма Hunsader, което предлага изследвания и аналитични инструменти за тълкуване на данните от SIP и други източници на собственост.

Ако анализът на Хунсейд е вярен, а 500 микросекунди забавяне за получване на данни го прави трудно за конкуриране на   високочестотните фирми за търговия. Той описва бизнес модела на HFT при тези условия, като по същество безрисков. “Те знаят как двете страни на търговията ще излязат, преди те изобщо да натиснете бутона.”

Говорител от Nasdaq отказа да коментира.


 Varchev Traders

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW