www.varchev.com

Защитете портфолиото си с тези дефанзивни акции

Mike Larson препоръчва търсенето на дефанзивни акции при тези пазарни условия. За него в момента това има много голям смисъл, като той споделя стратегията си: Заемането на малки, стартови позиции в Lockheed Martin. Lockheed е най-голямата фирма в САЩ в сектора с пазарна капитализация от $108 милиарда и продажби за 2018 в размер на $53.8 милиарда.

Освен разработването на оръжия и дефанзивни бойни системи, Lockheed правят и тренировъчни системи най-вече за хеликоптерите Black Hawk и самолетите C-130J Super Hercules. Larson казва: “Вижте, не е нужно да ви казвам, че 1 – светът остава едно много опасно място, 2 – напрежението нараства в Близкия Изток и 3 – Президентът Trump налива все повече пари в дефанзивния сектор, от както е поел позицията. Също е ясно, че напрежението между Китай и Русия също расте. Администрацията знае, че подсилването на защитите ни и тези на нашите съюзници, изострят допълнително вероятността от конфликт. И нека сме честни: Увеличаването на разходите в дефанзивния сектор също така създава работни места и развива икономиките на отделните щати, което увеличава влиянието на конгресмените от тях към Пентагона.”

Продажбите на компанията са нагоре с 8% като и четирите опериращи бизнес сегмента отчитат ръстове. Компанията също така е покачила очакванията си за приходите, печалбата и паричните потоци през 2019.

TechPrecision е изборът на Faris Sleem. Компанията произвежда и продава на едро метални и машинни компоненти и системи най-вече в САЩ. Компанията произвежда по поръчка компоненти за кораби, подводници, самолети и ядрени централи. Силната основа за растеж на фирмата идва от добрите перспективи за растеж и здравословния баланс. Рискът от ликвидация е със съотношение 3.8%, което е минимално, което намалява незабавните негативни финансови последици ако фирмата изгуби солиден клиент. Тя работи само с три клиента, което предполага риск заради високата клиентска концентрация. Перспективите пред компанията се оформят най-вече от това колко САЩ ще харчи за морските си сили. Най-вече TechPrecision биха спечелили много покрай проектите за Columbia клас подводницата и трите Virginia клас подводници.

TechPrecision има ниски оперативни разходи и генерира постоянно печалби. Паричните потоци са повече от добри, което води до добър баланс. Очакванията са компанията да спечели $100 милиона през следващите 24 месеца, като перспективите са за подобрение.

Dr. Joe Duarte коментира:

“Доскорошната волатилност създаде няколко добри възможности за инвестирането в компании, които с попаднали на точното място, в точното време. Компании като софтуерния разработчик Leidos Holdings. Leidos е компания, която дългосрочно е “обречена” на  успех заради своите клиенти: местните щати, местните правителствени органи, правителството на САЩ и най-вече U.S. Department of Defense.  Именно дефанзивния сектор ще очаквам да донесе повече растеж на фирмата в недалечното бъдеще. Фактори като търговската война и нуждата от събирането на повече данни и засилване на разузнаването на фона на геополитическите събития ще са ключови за растежа на Leidos. ”

Mark Skousen: “Трудно може да се предвиди волатилността на пазарите заради поредната криза в Близкия Изток, но едно нещо е сигурно – дефанзивния и aerospace секторите продължават с разцвета си. Една компания, която попада в радара ми е BWX Technologies. Произвежда ядрени компоненти на американските и канадските военни. Докато уранът се продава за скромните $25 на паунд, бизнесът върви много добре за фирмата. Компанията има печалба от $1.9 милиарда за 2018 и поръчки за $4.5 милиарда. От 2012, BWX предлагат доста примамлив дивидент, който в момента е 17% на дял, носейки близо 1.2% доходност на годишна база, като се очаква дивидента да расте. Задължително трябва да добавим тази компания в нашето портфолио”.

Richard Moroney предлага Northrop Gruman. Това е третият най-голям производител в света на военна екипировка и оборудване. 90% от приходите идват от дефанзивния сектор, но Northrop произвежда самолети и амуниции. Продажбите на компанията растат с 18% на годишна база. През 2018, компанията закупи Orbital ATK, които произвеждат прецизни оръжия, амуниции, ракети и системи за задвижване на ракети. Aerospace отдела произвежда самолети, лазери и микроелектроника. Бизнес сегмента Mission Systems разработва системи за разузнаване, наблюдение, електронни бойни системи, космически технологии, защитни ракетни системи и системи за киберсигурност. Orbital ATK се превърна в Innovation Systems сегмента. Technology Services сектора се фокусира върху компютърни и логистични системи.

Moroney е уверен в растежа на компанията, заради чакащите поръчки в размер на $63 милиарда. Northrop също така инвестира собствени акции, намалявайки броя на акциите с 3% през последната година и с 21% за последните пет години. Дивидента на акциите е 1.5%.


 Trader Martin Nikolov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс