www.varchev.com

Защо би трябвало да се притесняваме за пазарите през 2015 година

Песимистични нагласи за глобалната икономика през 2015 година

От 2009 година насам, инвеститорите на световните пазари много сериозно пренебрегват опасностите, създавайки положителни сценарии върху всяка информация. Сега икономическия и неикономическия риск се възраждат отново.

Влошената глобална картина, заедно с новите рискове около Гърция може да доведат до корективно движение на индексите в началото на 2015 година.

През 2014, растежът в развитите икономики беше слаб. Европа едвам преодоля рецесията. Дори и мерките, които Японското правителство предприе не бяха достатъчни, да се преборят с четвъртата година на рецесия, за последните шест. Дефлацията е типичен проблем и за двата региона. Англия и САЩ бяха светлината в тунела, но и те не успяха да оправдаят очакванията.

Не е цветна картинката и по отношение на безработицата и приходите. Харчовете на бизнеса останаха ниски. Темпа в международната търговия се забави.

Развиващите се пазари загубиха своя импулс. Развитието на икономиките на Китай и Индия се забави. Бразилия, Южна Африка и Русия са жертви на ниските цени на стоките.
Забавеният ръст на Китай оказа влияние по цялата верига на доставките, предизвиквайки верижна реакция от Югоизточна Азия до Източна Европа. Това също така се отрази на Австралия, Нова Зенландия и Канада, които не бяха засегнати от рецесията и последиците от високите цени и нарастващите обеми от стоков експорт.
Също така нивата на дълг се повишават. Дългът в публичния сектор продължава да се увеличава, въпреки усилията, дефицитът да бъде ограничен. Размерите на дългът на Япония, Италия и Франция постоянно се увеличават, а тези страни не предприемат мерки за неговото стабилизиране.

Глобалната икономика е слаба, дори и след необичайните финансови стимули предприети от централните банки. В това отношение много държави ще бъдат принудени да намалят лихвените си нива и да налеят свежи пари за да избегнат повишаването на националните валути. Китай и Южна Корея вече са предприели мерки по подобие на Япония.

Цените на някои стоки, особено на петрола спаднаха много рязко. Това доведе до слабо търсене и повишено предлагане, особено на енергийните пазари. Също така доведе и до по-силен долар и засили очакванията за повишаване на лихвените равнища.

Ниските цени на стоките, ще засегнат производителите, особено в развиващите се пазари. При определени условия това може да засегне дори и банковата система.

Сега много инвеститори пренебрегват опасностите и страховете. В замяна на това те влагат много интелект и правят много анализи да подържат тази своя заблуда.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс