www.varchev.com

Защо повечето трейдъри могат да направят $1000, но не и $100,000

Много трейдъри могат да направят сравнително лесно $1,000, или дори $5,000, но накрая най- често ги губят. Този цикъл се повтаря за неопределен период от време.

Професионалистите от друга страна ще направят $1,000, и после още $1,000, и после още, изкарвайки пари от акаунта.

Ако искате да спрете да правите $1,000, и след това да ги губите, тези са най-важните неща, които ще трябва да преодолеете.

Фокусиране върху грешните неща

Като трейдър, вашата задача е да се съсредоточавате върху зададената задача, а не да си мислите колко ви е голям или малък акаунта. В трейдинга, вашата цел е да влизате прецизно в сделки, както сте го тренирали, и да си поставяте правилен стоп, както и да си взимате печалбите, когато трябва.
В секундата, в която започнете да си мислите за пари, вие ставате емоционален, прибирате печалбите си прекалено рано, или загубите прекалено късно.

Ограничено мислене

Трейдърите губят фокус заради ограничено мислене. Когато се фокусирате върху краткосрочните резултати(а не процесът), вие ще губите всички пари, които правите.
Ако правите правилното нещо (да си следвате трейдинг плана безусловно), в дългосрочен план ще печелите.

Страх, алчност и други психологични проблеми

Необходими са по-малко от 5 секунди физическа активност да отворите поръчка. Ако направите 5 сделки за период от 2 часа, най-вероятно сте прекарали около 25 секунди “вършейки работа”. В останалото време вие се разубеждавате или самонавивате. Това са около 7200 секунди, в които вие не трейдвате, и имате шанс да оплескате нещата, защото не сте фокусирани.

Мисленето е важно за трейдинга, стига да го прилагате с изключителна концентрация как да изпълните трейдинг плана си. Ако започнете да си мислите за това колко пари сте направили или изгубили, каква кола искате да си купите, сметки за плащане, денят на загуба вчера, или силната победна поредица от днес, вие вече не сте концентрирани. Това не означава, че ще загубите от следващата си сделка – пазарът може да произведе много случайни победители, но вие самите сте в състояние, в което е по-вероятно да загубите парите си.

Повечето проблеми с трейдинга идват от фокусиране върху грешното нещо.

Като трейдъри, вашата единствена работа е да прилагате плана си по най-добрия възможен начин.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс