www.varchev.com

Разпродажби – нова вълна

Технически погледнато, пазарите трябва отново да се понижат през следващите седмици и това е предпоставка за повишени рискове за краткосрочните трейдъри, които се позиционират с дълги позиции.

Първи признак, че новото понижение се задава: Няма забавяне на разпространението на COVID-19 . Докато несигурността остава на преден план, не виждаме друг сценарий, при който индексите могат да продължат пътя си нагоре.

2. Доказателство, че стимулите от фискалната и монетарната политика работят. Докато желанието на управляващите да използват всички налични средства е факт, само времето ще покаже точно до какво степен техните усилия ще постигнат желания ефект да ограничат дефолтите, закриването на работни места и уволненията.

3. Дъно при позиционирането на инвеститорите и потоците. US Equity Sentiment Indicator на Bloomberg Finance L.P., който комбинира 9 техники за анализ на позиционирането при акциите падна малко под -1.4 стандартно отклонение срещу -2 до -3 стандартно отклонение по време на другите корекции от този икономически цикъл. Тази седмица, индикатора се покачи до -0.7, което предполага, че се задава нова вълна на продажби.

Но това, че индексите най-вероятно ще се понижат отново не означава, че няма как да се позиционираме правилно и да извлечем печалби. Има отделни компании, които точно в тези кризисни моменти ще бъдат под полезрението на правителствата и трейдърите, търсещи индивидуални акции с правилните качества. Entertainment companies, фармацевтични компании и много други са сред тези, които са обект на повишен интерес от страна на находчивите инвеститори. Борбата за ваксина в здравния сектор създава възможност за инвестиции във водещите компании, които след одобрение ще получат масивни стимули от държавите за създаване на лекарство. Това са входящи парични потоци за милиарди в балансите на компаниите, което ще доведе до силни възходящи импулси и значителни приходи за акционерите им.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Chart: Used with permission from Bloomberg Finance L.P.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс