www.varchev.com

Защо трябва да следим за необичайно високи изтъргувани обеми

Рейтинг:

12345
loadingLoading...
icon mailicon facebookTwitter iconGoogle iconicon hyperlink

Професионалните инвеститори, управляващи взаимни фондове и хедж фондове, не гледат само фундамента на акцията, но и следят за необичайно висок изтъргуван обем. Често, когато такъв обем удари акцията, това предшества рязко увеличение на цената.

Този вид инвеститори искат да се позиционират преди да започне големия тренд, така че винаги е разумно да се сканира пазарът за необичайна обемна активност във всички сектори.

Имайки предвид това, нека да разгледаме шест акции, при които се забелязва необичайно висок обем.

Alibaba Group

alibaba

Изтъргуван обем в четвъртък: 37,09 милиона

Среден тримесечен обем: 9,46 милиона

Промяна: 280%

От техническа гледна точка Alibaba Group (BABA) отбеляза значителeн ръст над своята 20-дневна пълзяща средна на 117,87 долара. Както можем да видим тогава е бил изтъргуван доста голям обем.

Aquinox Pharmaceuticals

aquinox

Изтъргуван обем в четвъртък: 297 000

Среден тримесечен обем: 97,370

Промяна: 194%

От техническа гледна точка, Aquinox Pharmaceuticals (AQXP) се оттласна от 20 периодната си пълзяща средма на цена от 14,60 долара и отново се повиши над 50-дневната пълзяща средна на $ 15,26. Тук отново можем да видим, че изтъргуваният обем е по-висок от обичайното.

Sohu.com

sohu

Изтъргуван обем в четвъртък: 991 000

Среден тримесечен обем: 226 132

Промяна: 333%

От техническа гледна точка, Sohu.com се изстреля нагоре и проби редица нива на съпротива подкрепен от голям изтъргуван обем.

Shopify

shopify

Изтъргуван обем в четвъртък: 7.97 милиона

Среден тримесечен обем: 1,63 милиона

Промяна: 427%

От техническа гледна точка, Shopify отскочи обратно от своята 20дневна пълзяща средна на $84.33 с много голям изтъргуван обем.

Brixmor Property Group

brixmor

Изтъргуван обем в четвъртък: 6,06 милиона

Среден тримесечен обем: 2,83 милиона

Промяна: 137%

От техническа гледна точка, Brixmor Property Group отскочи от 52 седмичното си дъно на $17.49. Както можем да забележим тук изтъргуваният обем отновно е изключително висок.

La Jolla Pharmaceuticals

la-jolla

Изтъргуван обем в четвъртък: 2,93 милиона

Среден тримесечен обем: 902,555

Промяна: 403%

От техническа гледна точка, La Jolla Pharmaceuticals експлодира над своята 20 периодна пълзяща средна и премина над редица от съпротиви. Тук също можем да видим необичайно висок изтъргуван обем.

Източник: Bloomberg Pro Terminal

Junior Trader Stefan Panteleev


Абонирай се за бюлетина на Варчев Финанс и получавай най-значимото на имейла си


Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПРЕПОРЪЧАЙТЕ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

Бургас


МОЛ "Burgas Plaza",
бул. "Транспортна" 3
Хипермаркет Карфур
0879 447 335

София


ул. "Цар Самуил" 1


(02) 954 5115

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за финансов надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Информацията в този сайт не е насочена към жители на Съединените щати или Белгия и не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.

Предупреждение за риск:

Търговията с деривати и маржин включва висока степен на риск. Не трябва да търгувате Forex и CFD, освен ако не разбирате напълно как работи, какви може да са ползите Ви, какъв е риска, на който сте изложен и какво можете да загубите. Моля, обърнете внимание, че загубите могат да бъдат практически неограничени и че първоначално депозираната сума няма трайно да ограничи риска. Трябва да оцените финансовото си състояние и да се уверите, че търговията с деривати крие съществуващ риск да загубите цялата инвестирана сума. Инвестирайте само суми, които можете да си позволите да загубите.

 ЧАТ С ДИЛЪР
 ЧАТ С ДИЛЪР
За вход в трейдинг чата на
Варчев Финанс е необходимо
да верифицирате Вашия
телефонен номер.
 
Политиката за поверителност и защита на личните данни