www.varchev.com

Златото – Приключи ли лонга?

ФУНДАМЕНТ
Златото изглежда се оттегли от статута си на safe haven по време на кризи, тази година. На прага на рецесия, суровината би трябвало да се представя добре, но това не се случва. Предвид високите и все още растящите лихвени проценти, доларът и американските облигации се оказаха по-предпочитана инвестиция с гарантирана възвръщаемост. В същото време повишаващите се цени на енергията в следствие на войната в Украйна направиха и някои по-рискови инвестици, като акциите на петролните компании, доста привлекателни.

Вероятно тази тенденция може да продължи още, поне докато потребителския сентимент не се влоши дотам, че спестяванията да започнат да се обръщат в злато. Това обаче вероятно няма да се случи скоро, предвид очакванията за по-скоро лека рецесия и е по-вероятно да има продължение на тренда в низходяща посока засега.

COMMITMENT OF TRADERS

Non-commercial трейдърите очакват корекцията да продължи затова продажбите преобладават, докато при commercial трейдърите се забелязват покупки, тъй като цената е атрактивна и добра за по-дългосрочна инвестиция.

ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ

Седмична графика: Цената се движи в дългосрочен низходящ тренд като преминаване под 200 периодната плаваща средна, след което формира дъно и опитва да я пробие възходящо. Последната седмица цената достига до 23.6% на Фибоначи и нивото на съпротива около 1735 за тест и “здравословна” корекция, след което тръгва отново надолу. 50МА опитва да пресече 100МА низходящо, което би било силен мечи сигнал – death cross. Sequential принтира 1-ца, която сигнализира начало на ново възходящо движение, но за да се потвърди то, трябва да има успешен ретест на 200МА и продължаване във възходяща посока. DeMarker осцилатора опитва да излезе от oversold зоната, което също би могло да се тълкува възходящо, но без потвърждение, сигналът не е валиден.

Дневна графика: Цената пробива 50МА и горния диагонал като достига 100МА за тест и се обръща отново надолу. Sequential достига 4 на възходящо броене, което би могло да индикира, че в импулсът още има сила. DeMarker потвърждава това с навлизането си в overbought зоната. Нивото около 100МА и 23.6% на Фибоначи обаче, вероятно ще окаже силна съпротива и ще изтласка цената низходящо, като при успешен пробив на горния диагонал на тренда, цената ще продължи отново надолу.

ДЕЙСТВИЕ

При успешен пробив на горния диагонал на тренда, цената вероятно ще продължи допълнително надолу, като зоната около 1648-1668 е добра за поставяне на Sell поръчки, с цел възползване от низходящ импулс до долния диагонал на тренда.

АЛТЕРНАТИВЕН СЦЕНАРИЙ
Алтернативно, цената би могла да пробие 23.6% на Фибоначи заедно със 100 периодната. При успешен тест на Фибоначи нивото, цената вероятно ще се отправи допълнително нагоре. С цел ограничаване на загубите, добро място за поставяне на Stop-loss поръчки е зоната около 1730-1740.


 Dealer Vladimir Ivanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW