www.varchev.com

Идея за средносрочна къса позиция при TSLA

Фундаментален анализ:
Кризата около COVID-19 в Китай и САЩ ще се отрази на Tesla. Очакванията са, че продажбите на Tesla ще намаляват с 22% през второт тримесечие, 40% през третото и 30% през четвъртото тримесечие на 2020. С оглед и значителните последствия върху глобалната икономическа активност през 2020 г. и нарастващия брой блокирани държави и хора, краткосрочното бъдеще за автомобилната индустрия изглежда зле.

Tesla успя да възвърне част от загубите си през последната седмица като вчера акцията затвори на цена от 528.16$ или с увеличение от над 56% от най-ниската стойност регистрирана на 18 Март (350.31 $).

Технически анализ:
На еднодневната графика цената на TSLA е близко до хоризонтални нива на съпротива – 38.2% Fibonacci на цена 586$ и high на предишен диапазон на консолидация преди увеличение – 592$, като се забелязва скрита меча дивергенция при осцилатора RSI – по-високи стойности на осцилатора при по-ниска цена. Това сигнализира, че разпродажбите тук не са приключили и може да очакваме нови намаления при тази акция. Твърде вероятно е 20 MA да окаже допълнителна съпротива на цената.

В момента цената се намира на дневна и седмична диагонална съпротива, за която трейдърите трябва да внимават. Отказ тук и затваряне на седмичния бар под тренд линията на съпротива би довело до последващ импулс надолу. Осцилатора RSI на седмичната графика е под тренд линията съпътстваща параболичното движение в края на миналата и началото на тази година.

При късо позициониране в ценовия диапазон $560-590, средносрочна ценова цел на низходящо движение би било дневния гап в зоната между $256 – 280. 88.6% Fibonacci на последния възходя импулс е около $267. Стопа остава изнесен над хоризонталната съпротива около 618 $, защитен от краткосрочните флуктуации – СТОП: $623. Risk/Reward на тази сделка е 1:6.

Алтернативен сценарий би било затваряне на дневен бар над 620$, което би сигнализирало край на мечия тренд и нов възходящ тренд.


 Junior Trader Radi Djuma


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс