www.varchev.com

Инвестирайте, за да станете богати

Рейтинг:

12345
Loading...

Инвестирането за придобиване на богатство е различно от инвестирането, за запазване на богатството. Голяма част от финансовите статии са написани за тези, които искат да запазят богатството си. Ако вашата инвестиционна цел е да станете богати, ето какво трябва да знаете.

За последните 10 години безрисковият лихвен процент е по-малък от инфлационния. Ако целта ви е да станете богати, се нуждаете от по-добра доходност от безрисковия лихвен процент, което означава, че сте склонни да приемете някои рискове. Имате обаче избор какви да бъдат те.

Най-общо казано, полезно е рисковете да се разделят на два вида; пазарен риск и корпоративен риск.

Пазарния риск е този, който засяга всички акции. Два добри примера са паричната и фискалната политика. Когато паричната и фискалната политика допринасят за силна икономика, пазарът може да даде отлична възвръщаемост. Обратното също е вярно. Когато паричната и фискалната политика се насочат в погрешна посока, икономиката се свива и пазарът пада.

Корпоративния риск е този, който засягат само една компания. Клиничен тест на биотехнологична компания е добър пример. В зависимост от резултата от проучването, акциите на компанията могат да се удвоят или да загубят половината от стойността си само за една нощ. Независимо от резултата, обаче, стойността на другите акции няма да бъде засегната.

На този етап, нека си зададем следния въпрос. Чувстваме ли се удобно, че днешната фискална и парична политика водят до силна икономика?

Не е необходимо да подкрепяте или да се противопоставяте на днешните политики. Важното е дали сте доволни от днешните пазарни рискове, защото ако е така, подходът на пасивно инвестиране има смисъл за вас.

Ако не сте доволни от днешните пазарни рискове, тогава или трябва да имате много дълъг времеви хоризонт, или трябва да обмислите приемането на някои корпоративни рискове, като инвестирате в отделни акции.

Нека обсъдим важността на вашия времеви хоризонт. През последните 90 години пазарът носи средно около 10% годишна възвръщаемост. Това не означава, че може да се очаква даден индексен фонд да носи 10% печалба всяка година. Всъщност е имало много години, в които пазарът е отчитал загуби.

Въпреки това, ако имате повече от 20 години, шансовете за загуба на пари на пазара наламяват и шансовете, че ще имате положителна възвръщаемост, която подобри благосъстоянието ви, значително се увеличават. Това е подходът, който мнозина са избрали, но това не е непременно най-добрият вариант, особено ако нямате 20 години.

Алтернативата е да се инвестира в отделни компании. Дори ако пазарът се понижи, някои компании ще доставят на своите клиенти толкова голяма стойност, че ще могат да растат и да осигуряват добра възвращаемост за инвеститорите.

За съжаление, няма бенчмарк и следователно няма индексен фонд, който да инвестира само в тези компании. За да избере този път, има смисъл да се използва професионалист, който има дълъг и впечатляващ опит в инвестициите, поне в сектори, които не се припокриват с вашите собствени познания.

Повечето инвеститори във взаимни фондове наемат компании, чиито рекорди са или твърде кратки или не са значително по-добри от техните показатели. Основната причина, поради която портфейлите на толкова много хора не са се представили добре е, че твърде много мениджъри на взаимни фондове са недоказани.

Напоследък квантовото инвестиране заля пазара. Много квантови алгоритми работят чудесно на исторически данни. Проблемът е, че бъдещето никога не е точно като миналото. Без изключение, алгоритмите, които работят добре на исторически данни, не работят добре по-принцип.

Поради тази причина, квантовите трейдъри винаги модифицираме своите алгоритми, увеличавайки или намалявайки теглото на даден фактор, за да получим по-добър резултат.

Няма добър квантов трейдър, който да е използвал един и същ алгоритъм повече от няколко години, но въпреки това, въпреки че алгоритмите се променят, докато мениджърът остава постоянен, е възможно да се оцени умението на мениджъра.

Над 25 години, от dot-com балона, през световната финансова криза и многобройните пазарни трусове ние успяхме да спасим инвестициите на нашите клиенти дори и при най-голямата икономическа криза, след Голямата депресия в САЩ. Активния начин на управление е доказано, че носи по-висока доходност от пасивния начин на управление. Последните години на финансовия инженеринг ни позволява да печелим дори и при падащи цени на акциите. Инвестирането във Взаимни фондове (Договорни Фондове) в България става все по-популярно последните години, заради добрата възвръщаемост от инвестицията, ниските разходи и прозрачността на управление.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни