www.varchev.com

Инвестиционната стратегия на Warren Buffett

Warren Buffett се е наложил като най-добрият инвеститор в историята, като многократно става най-богатият човек в света и изгражда една от най-големите компании в лицето на Berkshire Hathaway от пропадаща текстилна компания.

Каква конкретна инвестиционна стратегия използва Buffett, за да създаде такъв успех и богатство?

Benjamin Graham беше директен наставник на Buffett през клас, който взе в Columbia Business School, неговите книги, а също и като служител на фирмата на Graham. От Graham Buffett научи как да намира стойност в акции, като разгледа текущата цена спрямо книжната стойност, за да създаде страхотни съотношения риск / печалба.

Основните принципи на инвестиционната стратегия на Оракулът от Омаха:

  1. Когато той инвестира, времевата рамка на инвестицията е завинаги. Той продава само ако бизнеса на фирмата се измени, ако нищо не се промени той задържа покупката.
  2. Той инвестира само в бизнес модели, от които разбира. Придържа се към продукти и услуги, в които вярва, че ще имат силно търсене за десетилетия напред. Той остава в кръга на компетентността си и избягва новите технологии.
  3. Той гледа на акциите като на покупка на цялата компания. Би ли купил компанията при текущата й пазарна капитализация за да спечели пълен контрол върху продажбите, продуктите, бранда, печалбите и паричните потоци?
  4. Buffett би предпочел да плати справедлива цена за страхотна компания, отколкото ниска цена за посредствена компания. Той иска да купува само най-висококачествените предприятия както в управлението, така и в продуктите. След това го иска на добра цена. Той избира качество над стойността.
  5. Част от неговата стратегия е да държи пари кеш, така че когато се появи възможност той да е готов да я отиграе. Той няма да купи, ако акциите са надценени, а ще изчака много по-добра цена
  6. Той иска да закупи акция с голям запас от безопасност или под възприетата вътрешна стойност или справедлива цена за бъдещия паричен поток. Добрата граница на безопасност намалява риска от понижение и осигурява буферна зона срещу неочаквани проблеми.
  7. Buffett иска да купува акции или цели бизнеси, които имат отлично управление. Той не иска да казва на хората как да си въртят бизнеса, той иска да ги остави да правят това, в което вече са си добри.
  8. Той обича бизнеси, които са създали вечно търсене, като самобръсначки, Coca Cola и потребителски стоки. Това създава много постоянен и познат паричен поток.
  9. Той обича да калкулира потенциалния растеж на компанията на база на текущите нива на разширение и потенциалната стойност в бъдещето, ако този темп се задържи.
  10. Buffett много добре познава невероятната сила на увеличението на капитала за дългосрочен период, тъй като то нараства експоненциално. Това е сред най-големите му тайни за успех в индустрията, как капитала бързо се увеличава година след година с постоянни печалби.

Warren Buffett е гений и бизнес училищата ще го изучават с десетилетие за това, което успява да прави като инвеститор, директор и CEO. Той е модела на успех в капитализма.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс