www.varchev.com

ETF-ите най-гореща точка в списъка на инвеститорите

Институционалните инвеститори през изминалата година предпочетоха борсово – търгуваните фондове, защото са лесни и удобни за трейд и са доста разнообразни, което позволява по-гъвкава девирсификация и по-адаптирано менажиране на риска.

Средно около 24.8% от активите на тези големи фирми са били в ETF през 2018. Доста голям скок от по-предишната стойност от 18.5% през 2017.

Сега в световен мащаб активите в ETF възлизат над $5 трилиона или 6% от целия пазар на акции. Портфолио мениджърите и инвестиционните стратези изтъкват основно три причини поради, които настъпва това голямо преместване на пари.


Търгувайте с голямо разнообразие от ETF-и с Varchev Absolute Trader 5


Турболенцията на пазара

Компаниите твърдят, че управлението на риска и балансирането му с доходността е бил техният основен приоритет по време на пазарните сътресения, на които станахме свидетели в края на 2018 г. Търговското напрежение между САЩ и Китай беше високо и се влошаваше, Brexit преговорите бяха нестабилни а притесненията за китайската икономика нарастваха. Не се изненадвайте обаче. Тези фактори все още оказват влияние и до ден днешен.

Ускоряващ процес на диверсификация

Институциите също предпочитат ETF инструментите като добър метод са откриване на експозиции към различни акции или облигации. Най-вече те ги предпочитат вместо взаимните фондове.

Голямото разнообразие от ETF

Употребата им варира от: промяна на тактиката, ребалансиране на портфолио структури и подбиране на нови основни класове активи. И институциите ги използват все повече и по-често за да получат експозиции към инструменти с фиксирана доходност.

Този преход обаче може да се забави в някакъв момент, но много малко от фирмите смятат да намалят експозициите си към ETF през 2019 г. А тези, които все още не са влезли споделят, че просто нямат корпоративното позволение да ги купуват – нещо, което може да се промени, а това още повече ще засили търсенето на борсово – търгуваните фондове.

Източник: Business Insider


 Trader Martin Nikolov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс