www.varchev.com

Индикатор от Варчев Финанс: Varchev Median Change

Представяме ви един допълнителен индикатор на Варчев Финанс, който може да свалите от следния линк. За да го използвате може да последвате инструкциите от Как да добавим допълнителен индикатор към Meta Trader 4.

Какво представлява индикатора:

Varchev Median Change измерва промяната в стойността на медианата на две последователни японски свещи (два последователни бара). Медианата, чието изменение се измерва, може да бъде изобразена на графиката с помощта на Simple Moving Average с период 1 и тип (H+L)/2, както се показано на снимката отдолу:

Varchev Median Change може визуално да Ви помогне да откривате консолидационни движения на пазара, като след като цената напусне зоната на консолидация може да се позиционирате в посоката на пробива. Индикатора работи на всички времеви периоди, като може да се използва и на няколко съседни времеви периода за да се намери близко до перфектното позициониране. /! Индикатора може да е използва и при конфигурирането на роботизирана система/

Също така ако се разгледа по-продължително може да се наблюдава и дивергенция – когато цената прави по- ниски дъна а изменението на медианата не е достатъчно голямо:

Ако използвате индикатора в роботизирана система може да изчислявате сбора на последните n бара и когато сбора е близък до 0 това е сигнал за консолидация. Добре е да следите и да няма прекалено голямо изменение в формиралия се сбор от изменения на медианата.

Важно: Преди да започнете да прилагате стратегия включваща индикатора, се уверете дали той ще работи печелившо и за Вас на демо, след което започнете да го използвате на реална сметка.

Графики: Varchev Meta Trader 4 Essential Edition


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс