www.varchev.com

Каква е разликата между акциите на Berkshire Hathaway от клас A и клас B

Основната разлика между акциите на Berkshire Hathaway клас А и клас Б е цената. Поради ценовата разлика от клас Б предлагат по-голяма гъвкавост за инвеститорите, също така осигуряват потенциална данъчна полза.
Уорън Бъфет заяви, че Клас А никога няма да се сблъскат с разделяне на акциите, защото смята, че високата цена привлича инвеститори със същата цел, които се фокусират върху дългосрочните печалби, а не върху краткосрочните движения на цените. От май 2017 г. Berkshire Hathaway Class A (BRK-A) се търгува за почти $ 246,000 на акция.

През 1996 г. Buffett създава акции от клас Б (BRK-B), като предлага на инвеститорите възможността да инвестират в Berkshire Hathaway, първоначално за една тридесета от цената на акции от клас А. Акциите от клас Б носят съответно и по-ниски права на глас. Бъфет заяви, че целта за създаване на акции от клас Б е да даде на по-малките инвеститори възможност да инвестират директно в Berkshire Hathaway, вместо да участват непряко чрез взаимни фондове, които отразяват собствеността на Berkshire Hathaway.

Едно от предимствата на притежаването на акции от клас Б е гъвкавостта. Ако един инвеститор притежава само една акция от клас А и се нуждае от известна парична наличност, единствената възможност е да продаде тази единична акция, дори ако цената му далеч надвишава размера на капитала, до който инвеститора трябва да има достъп. За разлика от това, притежател на акции от клас Б може да ликвидира част от собствените си дялове в Berkshire Hathaway, само до размера, необходим за покриване на изискванията за паричните потоци. Друго предимство на класа B е, че неговата много по-ниска цена означава, че BRK може да бъде прехвърлена на наследниците без да се задейства данъка за подаване, тъй като преминаващите акции от клас А го правят.

Една последна разлика е, че акциите от клас А могат да бъдат превърнати в еквивалентна сума на акции от клас Б по всяко време, когато акционер от клас А желае да направи това. Привилегията за конвертиране не съществува обратно. Акционерите от клас Б могат да преобразуват своите дялове в клас А, като продадат своите акции от клас Б и след това купуват еквивалент на акции от клас А.

Източник: Bloomberg
Trader I. Ivanov


 Varchev Traders

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс