www.varchev.com

Какво да очакваме от пазарите през седмицата обхващаща периода 03.08-07.08

Настроенията на пазара на акции остават колебливи, след като инвеститорите са предпазливи на фона на китайските акции и ниските цени на суровините.
От последното заседание на ФЕД става ясно, че лихвите в САЩ ще бъдат вдигнати при добри новини на пазара на труда. Следователно всяка новина касаеща този сегмент от икономиката на САЩ ще води до висока волатилност, както при акциите, така и при долара и всичките му конкурентни валути. Перспективите за повишаване на лихвите в САЩ нама да позволят разгръщането на ново възходящо движение.
Индексите достигнаха ключови нива на съпротива и липсата на положителни данни най-вероятно ще ги задържи на текущите нива или ще има леки корекции.
Долара на-вероятно ще запази средносрочното си възходящо движение, въпреки корекциите с накои от неговите кросове.

Акцента от новиите ще падне върху:

Понеделник от Великобритания ще излязат данни за индекса на бизнес активността в производствения сектор, от САЩ ще има новини за основния индекс на потребителските разходи, данни за личните разходи и изявление на управителя на ФЕД – Пауъл

Вторник през азиатската сесия ще излязат важни новини от Австралия, като фокуса ще бъде съсредоточен върху продажбите на дребно, търговския баланс и основния лихвен процент на Австралииската Централна Банка. По късно през деня ще следим индекса на бизнес активността в строителния сектор на Великобритания и фабричните поръчки на САЩ.

Сряда ще бъдат изнесени данни за равнището на безработицата в Нова Зеландия , а от стария континент се очакват данни за потредбителските цени от Швейцария, продажби на дребно от европейския съюз. От САЩ ще има новини за петролните запаси и бизнес активността в непроизводствения сектор.

Четвъртък ще започне с новини за равнището на безработица и промяната в броя на заетите от Австралия , от Германия ще бъдат изнесени данни за фабричните поръчки,от Великобритания ще има новини за индустриалното и за промишленото производство.

В петък ще има новини за основния лихвен процент на Австралийската Централна Банка и на Японската Централна Банка, по-късно през европейската сесия ще бъдат изнесени данни за търговския баланс на Великобритания и за финал ни очаква богата гама от новини отвъд океана обхващаща разрешителни за строеж, промяна в броя на заетите и равнището на безработица от Канада, както и средното почасово заплащане от САЩ.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс