www.varchev.com

Какво да очакваме от срещата на ECB днес

Мнение на Nomura

Най-важният сигнал, за който трябва да следим по време на срещата днес ще бъде свързан целевите дългосрочни операции по рефинансиране и с бъдещето на основния лихвен процент.

Въпреки, че истинското решение може да бъде отложено за Април или Юни, оставаме на мнението, че г-н Draghi ще предложи нова цел за дългосрочните операции по рефинансиране /Targeted Longer-term Refinancing Operations -TLTRO/ през следващите месеци.

Относно бъдещето на основния лихвен процент – за момента не е необходимо да се правят промени, но със сигурност централната банка ще промени тона си през Юни.

Прогнозата на ECB за растежа и инфлацията ще отразят съобщението, че е необходимо още време за да се анализират възможните изненади от временен и постоянен характер.

На чист FX език всичко това означава, че тази среща няма много да се различава от предходните. Както вече знаем, Mario Draghi е цар на смесените сигнали. Той може да направи 30-минутно изявление без да спре да говори и без всъщност да каже каквото и да е. Моето лично очакване е повишена волатилност на еврото и краткосрочни движения в двете посоки. EUR/USD се намира близо до подкрепата на средносрочната консолидация, така че възможността тук е евентуално понижение да обере стоповете под зоната, което ще акумулира допълнителни продажби и импулс в низходящ ред. Това ще създаде нови къси позиции със стоп вътре в чопито. В Петък има NFP в САЩ, което най-вероятно ще наклони везните обратно към долара /основен фактор за това разсъждение е, че ефекта на затварянето на правителството започва да намалява, но очакванията остават ниски/. Предния месец имаше 340К нови работни места, а очакванията за този са около 180К. По-добри резултати ще се отразят в покупки на долара, което ще вземе стоповете на шортерите от Четвъртък и ще върне двойката в обратно в рейнджа /за кой ли път вече/.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс