www.varchev.com

Какво да очакваме от Bank Of England днес – 14:00

Днес очакваме решението на Bank Of England за основния лихвен процент във Великобритания. Към момента централната банка има основателни причини да покачи лихвите, но предвид Brexit, определено не е момента.

Тъй като разговорите по Brexit все още се задъхват, а 29-ти Март наближава, централната банка вероятно ще предприеме предпазлива позиция, оставяйки лихвите без промяна. Докато членовете се придържат към линията за ограничени и постепенни повишения, икономистите не виждат промяна в състоянието на икономиката, поради което очакват ЦБ да стои в Stand By.

Това означава, че фокусът днес ще падне върху пресконференцията на Марк Карни и най-новите икономически прогнози на банката.

От началото на Август икономическите доклади потвърдиха аргументите на BOE за действие, като данните показват, че експанзията е най-бързата през последните две години. Съществуват и признаци на дългоочаквано увеличение на заплатите, като ръстът им да бъде най-висок от почти десетилетие.

Какво казват икономистите…
“Живот без Brexit би бил блажено прост за Bank Of England. При преговорите, които показват малък прогрес, централната банка вероятно ще погледне отвъд положителния поток от данни за момента. Ако се стигне до сключването на сделка, може би ще има увеличение на лихвите през май. ”

Независимо от по-добрите данни пазарът става все по-песимистичен в перспективата за повишаване на лихвения процент, поради несигурността около Brexit и сътресенията на световните пазари. Инвеститорите спряха да акумулират следващото евентуално повишение на лихвите през 2019г., тъй като вероятността Brexit да приключи със добра за UK сделка се понижи до 40%, от цели 90% за по-малко от 2 седмици.

На графиката отдолу може да проследите с точност разликата в настроенията сред трейдърите:

Brexit Impact?
Членовете на BOE се съгласяват, че формата на “Brexit” може да пренапише перспективата им и това би означавало повишаване на темповете или съкращения на основния лихвен процент.

Новите прогнози които очакваме днес, основаващи се на средната стойност на редица сценарии за гладък резултат, почти със сигурност ще трябва да бъдат преразгледани. Влиянието върху лирата ще се ограничи до около 1 процентен пункт разлика в прогнозите на BOE за инфлацията, според Bloomberg Economics.

Какво да очакваме от BOE По отношение на БВП?

Дори и без да се вземе под внимание последната безизходица в преговорите за “Brexit”, длъжностните лица все още могат да се насочат към намаляване на прогнозите за растеж през следващите две години. Нито един от 15-те анкетирани от Bloomberg икономисти не очаква централната банка да увеличи прогнозите си за растеж през 2019 и 2020 – понастоящем – 1,8% и 1,7%.

Какво да очакваме от GBP днес?

Без съмнение, волатилност няма да липсва, а това ще даде добри предпоставки за скалп трейд и бързи интрадей печалби. Ако днес по време на речта на Марк Карни тонът е спокоен и оптимистичен, очаквам GBP да продължи с ръста до края на седмицата, като тест на зоната около 1.2920 остава най-вероятния сценарий. Ако все пак прогнозите на централната банка се окажат лоши, разпродажбите на GBP отново ще бъдат на мода, а тест на седмичното дъна, най-вероятния сценарий.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Графики: Used with permission of Bloomberg Finance L.P.


 Trader Petar Milanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс