www.varchev.com

Какво да очакваме от NonFarm Payrolls

Рейтинг:

12345
Loading...

По-късно днес в 15:30 предстоят NonFarm Payrolls и Unemployment Rate US.

Спадът на фондовите пазари и забавянето на китайския растеж, предизвикват все повече опасения за световната икономика, въпреки че данните от САЩ продължават да са по-добри от останалия свят. Днес US Bureau of Labor Statistics ще публикува най-чакания месечен доклад по заетостта. Очакванията са за повишение до 220 000, спрямо 215 000 за предходния месец.

Програмата представя текущата заетост. Проучването е концентрирано върху неселскостопанския сектор, като изследва часовите ставки на заплащане на труда и работните заплати, без да включва броя заети в сектора. Борави с абсолютни непретеглени данни, като хората работещи на 2 места се преброяват съответно два пъти в проучването. Включени са и сезонните работници.

Трейдърите комбинират данните Nonfarm Payrolls с Unemployment Rate (процентното отношение на безработните, спрямо общата маса работна сила). Когато Payrolls е с по-нисък резултат от очакванията, а нивото безработица - с по-висок, сценарият за тренда на американската  икономиката е за негативен USD. Обратното съотношение предизвиква положителни очаквания и бичи настроения за американската валута.
ФЕД следи внимателно данните за заетостта, които влияят и на очакваната инфлация, а оттам на прогнозите за номиналните и реалните лихвени нива. Заетостта е показател, който съотнесен към таргет-инфлацията се приема за водещ при определянето на монетарната политика и конкретното решение за промяна на краткосрочния базов лихвен процент.

По-силни от очакваното данни означават силна икономика и могат да подновят спекулативните очаквания за първо повишение на основните американски лихви (които от 2008г са непроменени и близо до 0% /0.25%/) още на следващото заседание на Фед на 16-17 септември. Разочароващ доклад , обаче ще отдалечи вероятността за скорошно затягане на лихвената политика на Фед . Най-вероятни са множество спекулации, слухове и резки пазарни колебания, които вече се виждат в настоящите движения на индексите.

Съществуват и опасения относно прецизността на тази публикация. Поради сезона, първоначалната оценка през август често е неточна, понякога с голяма разлика. По данни на Market Watch, през последните пет години правителството ревизира нагоре публикацията за август средно с 77 хиляди. От Credit Suisse предупреждават, че докладът от август почти винаги е изненадващо негативен, а следващите месеци го редуцират положително.

Данните от релийза обикновенно имат по-дългосрочно влияние върху пазарите спрямо повечето икономически показатели, като в минутите около 15:30 се очаква висока волатилност, резки движения и разширени спредове.

 

Jr.Trader.V.Lazarov & Jr.Trader.G.Hristov


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни