www.varchev.com

Какво да очакваме през първата седмица на 2018г.

Varchev Finance - Trading Pit

Рейтинг:

12345
loadingLoading...
icon mailicon facebookTwitter iconGoogle iconicon hyperlink

Първата работна седмица на 2018г. ще започне силно за USD и щатските индекси, тъй като очакваме ADP Non Farm Payrolls в четвъртък и Non Farm Payrolls в Петък. Според данните на ADP не се очаква изменение, но според националната статистическа служба на САЩ, новите работни места най-вероятно ще отбележат понижение. Това ще доведе до натиск върху USD още през първата седмица, а предвид това инвеститорите ще бъдат предпазливи с долара и щатските индекси преди публикуването на официалните данни.

Първият работен ден на новата година ще бъде изпълнен с важни икономически новини, основно от Азия и Европа. Във вторник ще бъдат публикувани данните за Caixin PMI в сферата на производството от Китай, като очакванията са данните да покажат подобрение, предвид рекордното световно потребление през месец декември. По-добри данни ще дадат възходящ тласък на азиатския фондов пазар, а по лоши данни ще накарат инвеститорите да се замислят относно развитието на китайската икономика. По-късно през деня очакваме PMI данните в сферата на производството на редица страни от еврозоната. Очакванията са за по-добри данни и ако това стане факт е много вероятно EUR да продължи своя възходящ импулс още в първия работен ден на годината. Великобритания, също ще публикува данните за производствения PMI, а инвеститорите ще ги следят отблизо, тъй като те ще бъдат показателни за производствения сектор в страната, докато преговорите по Brexit напредват, а бъдещето на страната е все още под въпрос. В четвъртък очакваме главно PMI данните в сферата на услугите от Китай и големите европейски икономики, а по-късно през деня ADP Non Farm Payrolls. Очакванията за ръста на  новите работни места според ADP са той да остане непроменен на нива от 190К. Очакваме предпазливост от страна на инвеститорите предвид тънкия пазар след празниците. В Петък най-важното икономическо събитие ще бъде публикуването на данните за новите работни места, средното почасово заплащане и нивото на безработица в САЩ. Очакванията са новите работни места да отбележат понижение, средното почасово заплащане да нарасне, а безработицата да остане на текущите нива от 4.1%. По-добри данни от Щатите биха подкрепили USD, но взимайки предвид занижените очаквания, смятаме че доларът ще се търгува с понижение през първата седмица от 2018г.

Икономическите новини, които ще движат пазарите в началото на 2018г.

Понеделник - Почивен ден

Вторник
Почивен ден в Япония, Нова Зеландия и Швейцария
00:30 Австралия - Производствен индекс на AIG
03:45 Китай - Caixin PMI в сферата на производството
10:15 Испания - PMI в сферата на производството
10:45 Италия - PMI в сферата на производството
10:50 Франция - PMI в сферата на производството
10:55 Германия - PMI в сферата на производството
11:00 Еврозона - PMI в сферата на производството
11:30 Великобритания - PMI в сферата на производството
16:45 САЩ - PMI в сферата на производството

Сряда
Почивен ден в Япония
11:00 Германия - Ниво на безработица
11:30 Великобритания - PMI в сферата на строителството
17:00 САЩ - ISM производствен PMI

Четвъртък
03:45 Китай - Caixin PMI в сферата на услугите
09:00 Великобритания - Хармонизиран ценови индекс
10:15 Испания - PMI в сферата на услугите
10:45 Италия - PMI в сферата на услугите
10:50 Франция - PMI в сферата на услугите
10:55 Германия - PMI в сферата на услугите
11:00 Еврозона - PMI в сферата на услугите
11:30 Великобритания - PMI в сферата на услугите
15:15 САЩ - ADP Non farm Payrolls
16:45 САЩ - PMI в сферата на услугите

Петък
02:30 Австралия - Търговски баланс
09:00 Германия - Продажби на дребно
12:00 Еврозона - CPI
15:30 САЩ - Non Farm Payrolls
15:30 САЩ - Ниво на безработица
15:30 САЩ - Средно почасово заплащане
15:30 САЩ - Търговски баланс
15:30 Канада - Ниво на безработица
15:30 Канада - Търговски баланс
17:00 САЩ - Non Manufacturing PMI


Абонирай се за бюлетина на Варчев Финанс и получавай най-значимото на имейла си


Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПРЕПОРЪЧАЙТЕ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

Бургас


МОЛ "Burgas Plaza",
бул. "Транспортна" 3
Хипермаркет Карфур
0879 447 335

София


ул. "Цар Самуил" 1


(02) 954 5115

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за финансов надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Информацията в този сайт не е насочена към жители на Съединените щати или Белгия и не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.

Предупреждение за риск:

Търговията с деривати и маржин включва висока степен на риск. Не трябва да търгувате Forex и CFD, освен ако не разбирате напълно как работи, какви може да са ползите Ви, какъв е риска, на който сте изложен и какво можете да загубите. Моля, обърнете внимание, че загубите могат да бъдат практически неограничени и че първоначално депозираната сума няма трайно да ограничи риска. Трябва да оцените финансовото си състояние и да се уверите, че търговията с деривати крие съществуващ риск да загубите цялата инвестирана сума. Инвестирайте само суми, които можете да си позволите да загубите.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни