www.varchev.com

Какво да очакваме през първата седмица на 2018г.

Първата работна седмица на 2018г. ще започне силно за USD и щатските индекси, тъй като очакваме ADP Non Farm Payrolls в четвъртък и Non Farm Payrolls в Петък. Според данните на ADP не се очаква изменение, но според националната статистическа служба на САЩ, новите работни места най-вероятно ще отбележат понижение. Това ще доведе до натиск върху USD още през първата седмица, а предвид това инвеститорите ще бъдат предпазливи с долара и щатските индекси преди публикуването на официалните данни.

Първият работен ден на новата година ще бъде изпълнен с важни икономически новини, основно от Азия и Европа. Във вторник ще бъдат публикувани данните за Caixin PMI в сферата на производството от Китай, като очакванията са данните да покажат подобрение, предвид рекордното световно потребление през месец декември. По-добри данни ще дадат възходящ тласък на азиатския фондов пазар, а по лоши данни ще накарат инвеститорите да се замислят относно развитието на китайската икономика. По-късно през деня очакваме PMI данните в сферата на производството на редица страни от еврозоната. Очакванията са за по-добри данни и ако това стане факт е много вероятно EUR да продължи своя възходящ импулс още в първия работен ден на годината. Великобритания, също ще публикува данните за производствения PMI, а инвеститорите ще ги следят отблизо, тъй като те ще бъдат показателни за производствения сектор в страната, докато преговорите по Brexit напредват, а бъдещето на страната е все още под въпрос. В четвъртък очакваме главно PMI данните в сферата на услугите от Китай и големите европейски икономики, а по-късно през деня ADP Non Farm Payrolls. Очакванията за ръста на  новите работни места според ADP са той да остане непроменен на нива от 190К. Очакваме предпазливост от страна на инвеститорите предвид тънкия пазар след празниците. В Петък най-важното икономическо събитие ще бъде публикуването на данните за новите работни места, средното почасово заплащане и нивото на безработица в САЩ. Очакванията са новите работни места да отбележат понижение, средното почасово заплащане да нарасне, а безработицата да остане на текущите нива от 4.1%. По-добри данни от Щатите биха подкрепили USD, но взимайки предвид занижените очаквания, смятаме че доларът ще се търгува с понижение през първата седмица от 2018г.

Икономическите новини, които ще движат пазарите в началото на 2018г.

Понеделник – Почивен ден

Вторник
Почивен ден в Япония, Нова Зеландия и Швейцария
00:30 Австралия – Производствен индекс на AIG
03:45 Китай – Caixin PMI в сферата на производството
10:15 Испания – PMI в сферата на производството
10:45 Италия – PMI в сферата на производството
10:50 Франция – PMI в сферата на производството
10:55 Германия – PMI в сферата на производството
11:00 Еврозона – PMI в сферата на производството
11:30 Великобритания – PMI в сферата на производството
16:45 САЩ – PMI в сферата на производството

Сряда
Почивен ден в Япония
11:00 Германия – Ниво на безработица
11:30 Великобритания – PMI в сферата на строителството
17:00 САЩ – ISM производствен PMI

Четвъртък
03:45 Китай – Caixin PMI в сферата на услугите
09:00 Великобритания – Хармонизиран ценови индекс
10:15 Испания – PMI в сферата на услугите
10:45 Италия – PMI в сферата на услугите
10:50 Франция – PMI в сферата на услугите
10:55 Германия – PMI в сферата на услугите
11:00 Еврозона – PMI в сферата на услугите
11:30 Великобритания – PMI в сферата на услугите
15:15 САЩ – ADP Non farm Payrolls
16:45 САЩ – PMI в сферата на услугите

Петък
02:30 Австралия – Търговски баланс
09:00 Германия – Продажби на дребно
12:00 Еврозона – CPI
15:30 САЩ – Non Farm Payrolls
15:30 САЩ – Ниво на безработица
15:30 САЩ – Средно почасово заплащане
15:30 САЩ – Търговски баланс
15:30 Канада – Ниво на безработица
15:30 Канада – Търговски баланс
17:00 САЩ – Non Manufacturing PMI


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс