www.varchev.com

Какво да очакваме през следващата седмица

Вниманието на финансовите и фондовите пазари е насочено към Референдума относно спасителната програма за Гърция, като първите предварителни резултати се очакват след 20:00 часа на 05 юли. Положителният вот от референдума може да окаже натиск върху еврото и европейските индекси, като вероятното низходящо движение може да е през цялата седмица.  Седмицата ще премине и в очакване на решение относно ядрената програма на Иран. При отпадане ня  санциите срещу Иран милони барела петрол ще излязат на пазара, като вероятно низходящо движение на петрола се очаква да е до ниво от 50$. Седмицата ще завърши с изявление на  Председателят на Федерания резерв Джанет Йелън, очакванията са да се дадат сигнали за бъдещото увеличение на лихвения процент.

EUR  През следващата седмица икономическият календар е беден на данни от Европа, които са с голямо влияние върху финансовите пазари. В началото на седмицата ще излязат данните за фабричните поръчки в  Германия, очакванията са данните за май да останат на нивата от април т.е ръст 0.00%.  Прогнозите на анализаторите зз индекса на инвеститорското доверие на Sentixе са 15,7 пункта, който ще излезе в понеделник. Движението на европейската валута през следващата седмица основно ще е подвластно на резултата от референдума в Гърция.

GBP Данни за промишленото производство във Великопритания ще излязат във вторник, като очакванията за ръст през май с 0,2%. В средата на седмицата излиза  бюджета на правителството за годината, включително и очакваните нива ма разходите и доходите, финансови цели и планираните инвестиции, на следващия ден данни за лихвения процент. Вероятно резки движения по време на рилиййза.

USD Председателят на Федерания резерв Джанет Йелън ще даде презконференция в края на седмицата. Изказването на Йелън ще се следи с голямо внимание от инвеститорите за да може да доловят улики относно бъдещата парична политика и повишението на лихвените проценти. Пазарите получат ли някакви сигнали за врмето на повишението на лихвените проценти вероятно ще реагират с по-висока волатилност.

AUD През следващата седмица ще излязат данни за лихвения процент на Австралия като очакванията са да бъде запазен на нива от 2%. Данни за   заетостта и промяната на нивото на безработица ще излязат в четвъртък. Равнището на безработица се очаква да е 6,1% , което е повишение с 0,1%, верояно низходящо движение на AUD при потвърждение на прогнозите

 

 


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс