www.varchev.com

Какво да правим long, short или да стоим в страни от пазара на акции?

1. Графиката на S&P 500 показва пробив на съпротивата 2136.52. Дали той ще е устойчив не знаем, но вероятността за нов възходящ импулс е голяма, защото:

-Базирано на традиционен технически анализ, движението нагоре може да достигне толкова колкото е било последното повишение.
-Целта на движението е да достигне 2448$ или 15% повишение, както е показано на графиката, но това може да отнеме и години.

ssXееDaily
-Предходните пробиви на рекордни нива са били краткосрочни, след което цената се е връщала под максимумите, коригирала е и после пак е достигала пиковете. Този пробив обаче е по-различен остър, след силна корекция, пробивайки едновременно няколко съпротиви, има вероятност да е устойчив.

2. Приходите
В дългосрочен план, растежа на приходите на компаниите е най-важният индикатор за повишаване на пазара. В случая приходите са се понижавали в продължение на няколко тримесечия. За това тримесечие нямаше много прогнози, защото вниманието на пазара бе фокусирано върху Великобритания. Така или иначе очакванията са за по-големи приходи спрямо предходното тримесечие. Ако това стане факт, наистина може да смятаме, че пазара ще остане в бича територия. Ако приходите са по лоши вероятно индекса ще слезе под нивата на пробив.

3. Икономически индикатори
Икономическите индикатори показват несигурност, плоски данни движещи се в рейндж, което не подкрепя пробива.

4. Пазарни настроения
Сентиментът до момента е негативен защото има много рискове на хоризонта. Парадоксално, но това е бичи за пазара. Негативен сентимент означава, че има много пазарни участници,които чакат понижение за да се влязат long. Ако пазарът продължи да се покачва, много инвеститори ще сметнат че закъсняват и ще бързат да се включат с покупки от високите нива и така ще дадат нов тласък на пазара.

5. Оценяване
В момента пазара на акции се търгува на високи исторически стойности приходи/цена , а това означава, че няма накъде повече да расте.
От друга страна обаче инерционните движения може да останат на пазара дълго време,а и в сравнение с облигациите, акциите са доста евтини.

6. Геополитика и централни банки
На пазара се появи голяма волатилност, породена от Brexit, Президентските избори в САЩ, конфликта в Южно Китайско Море и негативните лихвени проценти. Като цяло тези фактори, сочат мечи настроения за пазара. Въпреки това в момента всичко се пречупва през Централните Банки. Въпреки понижаващите се приходи на компаниите индексите растат, защо? Защото Централните банки държат лихвите ниски, което надува балон в цените на акциите. Анализаторите смятат, че ниските лихви ще стимулират икономиката и след време икономиките ще регистрират по – доби данни. Ниските лихви правят парите лесно достъпни, което повишава инвестициите , а част от тях отиват в акции. Затова докато няма очаквания за затягане на монетарните политики вероятността за лонг е голяма.

7. Какво да правим сега?
Има още много индикатори освен тези разгледани по-горе. Става ясно, че фундамента е против нов силен импулс нагоре, докато техническия анализ дава голяма вероятност за long. От друга страна краткосрочното движение все още е за нагоре, индикаторите са в силно позитивна територия на прекупен пазар. Докато цената е над 2136 лонга е по-вероятен, като всяка една лека корекция ще се използва за buy. Връщане на цената под 2136 ще покаже, че пробива е неустойчив.

Следователно може да търгуваме краткосрочно long при всяка лека корекция на 1 час докато цената е над 2136, но за инвестиции и покупка на акции е опасно в момента, може да се окаже че сме купували на върха. Не забравяйте привилото – long стренда само след корекция.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс