www.varchev.com

Какво инвеститорите могат да научат от дневните трейдъри:

Какво инвеститорите могат да научат от дневните трейдъри:

Заедно с големия напредък на борсовите пазари през последната година и високата волатилност, дневните трейдъри са обратно в играта. Или може би никога не са излизали.

През 1990, дневната търговия беше всичко , особено използвайки стратегии като скалпиране, където влизате и излизате в стотици акции за секунди или минути, целейки се в малки но бързи печалби.

По скоро, скалпирането е изборът на стратегия на високо-честотните трейдъри (HFT), ултимативните интрадей трейдъри, които използват мощни компютри за да скалпират за пенита в рамките на нано секунди. Тези пенита може да достигнат милиарди долари в печалби всяка година.

Въпреки че, дребните трейдъри не могат да се състезават с тези усъвършенствани компютри, много единични трейдъри се завърнаха на пазарите използвайки вариации от изтънчени трейдинг стратегии.

Марджинът и „трейдърът на формации“

Една причина дневните трейдъри да се замесят във финансови неприятности е заради марджинът. Марджин, средствата, които заемате от вашия брокер, е полезен инструмент ако се ползва правилно, но много опасен ако не се използва погрешно.

През повечето брокери, вие можете да заемете до 50% от стойността на акцията. Пример, ако имате $ 10000 в акции, брокерът може да ви отпусне допълнително още $ 10000 за да купите повече акции ( това е 2:1 сила за покупки ). Федералният резерв, а не вашия брокер определя сумата, която можете да заемете.

Вие имате много по силна покупвателна сила ако сте „ трейдър на дневни формации“, което е всеки, който прави повече от четири дневни сделки в период от пет дни. Неприятната страна: един път обучен като трейдър на дневни формации, вие трябва да държите минимум поне $ 250000 във вашия акаунт.

Ако сте интрадей трейдър на формации, вие вероятно ще имате разрешение да използвате 4:1 покупвателна сила или финансов лост. За пример, ако имате $ 30000 във вашия акаунт, вие ще мате достатъчно покупвателна сила за да купите акции на стойност $ 120000. Това е като цяло само през деня, защото нивото на марджин през ноща се връща отново на 2:1.

За да се спазват тези рестрикции, някои трейдъри търгуват само частично, въпреки това е трудно да се впишат в правилото „ четири интрадей сделки за пет дни“.

Докато повечето хора нямат, дисциплината, времето и куража да търгуват на пълен работен ден, трейдингът от време на време може да е решение за много хора. Използван по този начин, дневния трейдинг е просто още една стратегия приложена при определени пазарни условия.

Стриктни правила

Въпреки, че много хора обвиняват дневните трейдъри, че имат прекалено кратък поглед върху пазара, те могат да ви научат на едно две неща. За да оцелеят, те следват стриктни правила. Например, едно от тях е никога да не оставяш губеща акция през ноща ( независимо, че някои дневни трейдъри ще държат печеливша сделка и за още един ден)

Да затвориш губеща сделка е трудно за много хора, които се надяват акцията да се върне обратно до нивото на входа. Един от начините да намалите загубите или да заключите печалби е да използвате stop loss, особено плаващи стопове. Плаващите стопове, могат да бъдат въведени като процент или доларово покритие, които се нагласят и придърпват зад поскъпващата цена на акцията.

Пример: Купувате акция на стойност $25 и въвеждате плаващ стоп от $1. Всяко пени, което акцията се придвижи по-високо, плаващия стоп се увеличава с едно пени. Ако акцията се придвижи до $ 27, например, плаващия стоп се настройва, премествайки се по-високо. Ако след това цената падне до $ 26 ( 1 долар по-ниско ), поръчката е тригирана , и става пазарна ( или лимитирана ) за продажба. Също така може да настроите плаващия стоп и на 1% или 2%.

За съжаление, докато плаващите стопове са ефективни докато акцията прави нормални движения, те могат да не бъдат тригирани при екстремно волатилни ситуации. Заради това, ако се целите в малки печалби, вие може да искате да използвате „твърди“ или ментални стопове. В допълнение към плаващия стоп оредер, вие също можете да експериментирате с плаващи лимитирани стопови поръчки.

Независимо от това какво мислите за вътрешно дневната търгoвия, става ясно че много хора са се научили от миналото, когато много необразовани трейдъри са прекалили работата си и са затворили пенсионните си планове (401) за да търгуват през деня. Много модерни трейдъри днес търгуват по рядко, и са по избирателни относно покупките и продажбите, които правят.

Varchev Finance


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс