www.varchev.com

Какво представлява рискът?

В търговията управлението на риска използва процеси за контрол, минимизиране и защита на търговския капитал от многото опасности на финансовите пазари. Определянето на параметрите на риска е първата стъпка в управлението на загубите както по размер, така и по честота. Основните инструменти в управлението на риска са оразмеряването на позицията, спирането на загубите и диверсификацията. Основните причини, поради които търговците не са печеливши, се дължат на големи губещи сделки и големи усвоявания на търговския капитал. Първата стъпка за намаляване на риска е винаги да се поддържат малки загуби.

  • Overnight risk се случва, когато търговец задържа позиция за една нощ. Когато нещо неочаквано като новини, печалби или отчет се случи, докато пазарът е затворен, това може да доведе до разлика в цената на следващата сутрин, когато търговията се отвори отново. Търговецът няма шанс да продаде и да спре загубата си, когато пазарът му е затворен. Овърнайт рискът се отнася за всички търговци, с изключение на дневните търговци, които затварят всички позиции до края на деня, или търговците, чиито пазари са отворени 24 часа в повечето дни като форекс и крипто.
  • Liquidity risk възниква, когато няма много купувачи или продавачи на вашия пазар, така че търговецът губи пари в спред bid / ask. „bid“ цена е това, на което маркетмейкърът е готов да закупи вашата гаранция, а „ask“ е това, за което предлага да я продаде на търговец. Има акции и опции с много малък обем, така че търговецът може да загуби 5%-10% само в процеса на покупко-продажба, дори ако цената на акциите или опциите не се движи.
  • Margin risk е, когато търговец използва позиции на акции като обезпечение и заема пари от своя брокер, за да закупи допълнителни акции. Повечето брокери, след като сте създали маржин сметка, ще позволят на търговец или инвеститор да закупи допълнителни акции и да удвои размера на покупателната способност на сметката си. С марж търговецът може да използва сметка от $10 000 , за да закупи акции на стойност $20 000. Хубавото при марджина е, че търговецът може да реализира двойно повече печалба, когато е прав, но рискът е, че може да загуби два пъти повече, ако греши.

Какво представлява рискът? Опасността да загубите повече, отколкото печелите.

0

 Junior Trader Mert Mustafa


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс