www.varchev.com

какво трябва да знаем преди стартирането на Европейските фондови пазари

Европейскитеакции се очаква да стартират с леко понижение днес в очакване на данните за заетостта в неселскостопанския сектор на САЩ днес в 15:30, което може да се окаже временно. Пазарите са готови да акумулират положителни стойностии и днес, но възходящото0 движение може да е към края си. Рискът от нови покупки се повишава, скоро може да видим прибиране на печалби.

Най-вероятно предпазливоста в началото на стартирането на фючърсите върху Европейските борсови индекси ще е причината за по-ниските нива. Добрите данни за ADP в САЩ от четвъртък доведоха до подкрепа на данните и в очакване на по-добри стойности за заетостта в неселскостопанския сектор. Индексите регистрираха силен ръст последните 2 дни, което е и причина да смятаме че по-голяма част отположителните нагласи и очаквания вече са калкулирани в цените на акциите.

Прогнозните стойности за данните в 15:30 часа са 240 000 новозаети в неселскостопанския сектор в САЩ, а безработицата се очаква да спадне до 5,7% от 5,8%.

Очакванията, че Европейската централна банка (ЕЦБ) може да обяви по-агресивни мерки за стимулиране на икономиката в еврозоната – като например покупка на държавни облигации след мрачни данни за инфлацията са основния фактор, който движи пазарите последните дни. Нямаме основание да смятаме, че това ще спре. Много е вероятно индексите да преминат на положителна територия заради очакванията за действия на ЕЦБ.

Данните за инфлацията в сряда, показаха че блокът на 19-те държави е преминала в дефлация. Президентът на ЕЦБ Марио Драги потвърди в четвъртък, че централната банка обмисля количествено облекчаване, което накара европейските акции да се повишат след започналата корекция. Следващата среща на банката е на 22 януари.

Пазарите очакват и данните от Великобритания в 11:30 за индустриалното и промишленото производство.

Несъмнено фокусът днес е “заетостта в неселскостопанския сектор на САЩ” в 15:30


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс