www.varchev.com

Какво ще оказва влияние на пазарите през следващата седмица

Седмицата ще започне с новини за паунда в понеделник още през нощта в 02,01 с Индекс на цените на жилищата на Rightmove , които за предходният месец е бил -0,1 %.Слледващата новина свързана с Еврозоната е в 12:00 Търговки баланс , който се очаква да възлезе на 20,3 милиарда евро. Новините за щатската сесия включват 15:30 Индекс на FED за Ню Йорк(очакван 5,2 , предишна стойност 3,1) 16:15 Степен на използване на капацитета с очаквана стойност 78,3% и Индустриално производство с прогнозна стойност 0,4% , при предходна -0,3 , 17:00 Индекс на пазара на жилища на NAHB(очакван 56) и последно Нетни дългосрочни капиталови потоци TICs ( очаквани за април 17,6 млрд. USD).Канада 15:30 Доставки в промишления сектор с очаквана стойност да намалее на -1,3% при предходна 2,9.

Вторник сутринта излиза релийз за австралийският долар в 03:30 Индекс на водещите индикатори на Westpac , 04:30 Продажби на превозни средства.По-късно през деня и Протокол от срещата на комисията за парична политика на ЦБ на Австралия и Изявление на Гай Дибейл, заместник-председател на АЦБ . В 09:00 данни от Германия Хармонизиран индекс на потребителските цени очакван по-добър 0,1% при предходни данни -0,1%.В последствие в 11:30 предстоят серия от макроданни за Великобритания , като най-важния е Индекс на потребителските цени с очаквана ст-ст 0,1% при предходна 0,2% , Входящ и изходящ индекс на производствените цени , Индекс на цените на дребно и Индекс на цените на жилищата на DCLG.
В 12:00 съвпадат новините за Германия – Икономически очаквания на ZEW очакван да се понижи на 38,6 при предходни данни 41,9, както и индекса за Текущи условия на ZEW с прогноза 62,5 при предходни 65,7 , както и за Еврозоната -Икономически очаквания на ZEW , отново понижение се очаква на 60,3 от 61,20 , Текущи условия на ZEW , както и Промяна в броя на заетите.Зад океана в 15:30 в Канада предстоят новини за Чуждестранни сделки с канадски книжа да възлязат на 22,47млрд. CAD.В САЩ по същото време релийз Разрешителни за строеж с прогнозна стойност 1,10м , при очаквани 1,14М , Начално жилищно строителство и Доклад Червена книга.

В сряда предстои без точен час Гласуване на промяна на Основния лихвен процент на АЦБ , Доклад, решение и прескомференция за паричната политика на ФЕД.В 11:30 данни за Великобритания Промяна в броя на безработните на Claimant Count , които се очаква да намалеят на -16,3К от -12,6К , Средни месечни доходи с включени бонуси да се увеличат с 2,4% от 1,9%.В 12 данни от Еврозоната Индекс на потребителските ценида остане без промяна на 0,2%.В САЩ в 21:00 се има решение за ОЛП на страната да се запази на 0,25%.По рано в Канада се очакват Продажбите на едро да раздвижат канадският долар.

В четвъртък в ранната азиатска сесия в 01:45 предстои БВП на Австралия която за Q1 се очаква да спадне на 0,6% при предходна 0,8%.Във Великобритания в 11:30 влияние върху паунда ще окажат Продажби на дребно , които се очаква да се влошат на -0,1 при предходни 1,2%.
В САЩ часовия пояс за новини е 15:30 – Индекс на потребителските цени очаквани 0,5% при предходни 0,1% ;Молби за помощи за безработица очаквани 278К при предходни 279К и 17:00 Индекс на Федералния Резерв във Филаделфия очакван 8,10 при предходен 6,7
През деня естествено ще следим за решение за лихвения процент на Швейцарската ЦБ и Доклада им за финансовата стабилност.

Седмицата ще приключи в петък в 7:30 с Индекс на водещите индикатори , бизнес активността за Япония.В 09:00 излиза Индекс на производствените цени за германия с очаквано повишение на 0,[email protected] от 0,1% в 11:00 за Еврозоната Текуща сметка с предходна стойност 24,90 .В 15:30 макроданни за Канада – Продажби на дребно без автомобили и Основен индекс на потребителските цени.

Естествено фокуса е върху преговорите на Гърция с нейните партньори по случай условията за спасителният транш .Преговорите в петък удариха на камък след като един от кредиторите – МВФ – напусна преговорите.Гърция се нуждае от сделка преди края на месеца, която да доведе до отпускане на спешната финансова помощ.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс