www.varchev.com

Как да изградим невъобразимо търпение при Форекс търговията

Много от начинаещите трейдъри попадат в капана на претъргуването, взимайки множество емоционални и прибързани решения на по-малки времеви рамки. Това обикновено води до поредица от загуби и много често дори до зануляване на сметки.

Един от начините да се справите с този проблем е като развивате своето търпение. Всеки трейдър обича да отваря позиции и да прибира печалби, но не бива да забравяме че няма по-приятно усещане от това да знаем, че сме се предпазили от загуби и капитала в нашия акаунт е подсигурен (задължително поставяне на stop loss – ве). Наистина няма по-добро чувство от това, особено когато не сме пред платформата.

1. Променете мисленето си на пазара от това да правите пари към мислене в насока да запазите печалбите и капитала си. Това със сигурност ще Ви помогне да увеличите търпението си преди всеки нов възможен трейд. Мисленето в посока да запазите паричните средства в акаунта си ще Ви прави все по- селективни в избора на следващата сделка, което ще увеличи шанса Ви за дългосрочни печалби на Форекс пазара. Например стажантите в Goldman Sachs гледат графиките и анализират финансовите инструменти по цял ден, но имат право да отварят до максимум една позиция на ден – което тренира търпението им до съвършенство и създава необходимата дисциплина на търговия.

2. Преборете егото си – Почти всеки начинаещ трейдър смята че най- важното при Форекс търговията е да се преборим с останалите пазарни участници, но всъщност най- важната битка е тази с егото ни. Най- голяма част от загубите обикновено са предизвикани от “отмъстителна” търговия след претърпяна загуба. Това със сигурност е в сериозно противоречие с необходимото търпение за да станем печеливши трейдъри. Свикнете не се самоосъждате прекалено строго и да преглъщате загубите, защото само тогава ще успеете да създадете необходимото вътрешно равновесие и да не се опитвате да търгувате прибързано след отрицателна поредица. Същото така това ще Ви помогнете да не гледате цифровото изражение на загубите, а да се концентрирате върху намирането на грешките и откриването на детайлите, който в бъдеще ще подобрят познаваемостта Ви на Форекс пазара.

3. Мислете дългосрочно – Както е казал George Soros “Не е важно дали си прав или грешиш, а колко пари печелиш когато си прав и колко губиш когато грешиш”. Именно това е голямата разлика между печелившите и губещите участници на пазара. Тези, които се концентрират прекалено над конкретна формация или определена позиция обикновено губят погледа си върху голямата картина. Това измества фокуса им те започват да търгуват всяка създала се ситуация и да пренебрегват все повече елементи от трейдинг плана си (Винаги имайте предварително описан трейдинг план и го спазвайте сляпо). Неспазването на различни елементи в дългосрочен план ще направи невъзможно статистическото проследяване на резултатите на стратегията Ви и ще Ви остави в групата на губещите трейдъри.

0

 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс