www.varchev.com

Как да намерите правилното място за вход и изход на пазара

Frank Kollar обяснява, защо опитите да се идентифицират върховете и дъната не са добра стратегия и защо търгуването по тренда е единствения начин да се правят пари в този бизнес

Действате без да мислите логично:
Пример: когато шофирате , вие инстинктивно намаляте или променяте посоката , когато колата срещу вас кара хаотично. Инвеститорите също така продават своите печеливши сделки преждевременно, за да запазят печалбите си. Тези несъзнателни и автоматични решения отразяват силно и универсално човешкото желание да се избегне риска. Следването на тайминг стратегия ще ви предпази от вземането на емоционални решения.

Играете предпазливо:
Да бъдете предпазливи е разумно решение за много дългосрочни инвеститори, но за краткосрочните.. тези които немогат да преглътнат загубите понесени по време на трендове и тези които искат да се предпазят от тези загуби, страха от риска и несигурност е пречка за техния успех. Необходимо е да идентифицирате нуждата от сигурност и да се пренастроите за да се справите със страха.

Следвайте масите:
Една обща илюстрация на избягването от риска е когато пазарните участници следват масите. По време на обичайна корекция на пазара, инвеститорите увеличават продажбите докато пазара върви надолу. Това се случва при всеки спад, тъй като повече участници виждат спада и започват да продават. Разбира се не всички инвеститори ще започнат да продават. Някои ще се уплашат за техните загуби и ще ги оставят, с надеждата, че пазара скоро ще се обърне. По време на мечи пазар това е изключително лошо решение.

Въпроса за графиките:
Как да разберем кога даден тренд е започнал? Всички участници на пазара зависят от цената. Тя ще се променя или нагоре или надолу. Промяната е постоянна. Историята показва, че тенденциите постоянно се повтарят. Фондовия пазар върви в измерими средносрочни и дългосрочни тенденции 80% от времето. Дългосрочните тенденции лесно могат да се видят в историята. Те също могат да бъдат търгувани с висока степен на рентабилност, с течение на времето с помощта на търговския стратегии.Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс