www.varchev.com

Как да направите трейдинга по-лесен

Как да направите трейдинга по-лесен „Ако не можеш да го обясниш на някой 6 годишен, значи сам не можеш да го разбереш” – Алберт Айнщайн.

Всички се сблъскваме с настоящите проблеми: Имаме твърде много избори и твърде много информация. Това, заедно с повишаващата се технология залива трейдърите с много информация, идеи, новини, реклами и понижава възможността на мозъка да анализира и интерпретира всичко. На арената на трейдинга, не само че имаме тази голяма по обем информация, а и имаме стотици помощни средства, които да ни помагат при вземане на решенията за сделка.

Всички сме наблюдавали трейдъри, които се опитват да използват твърде много помощни неща и търсят връзката между тях и сигналите, които генерират. Колкото повече неща използват, толкова по-трудно става да вземат решение за трейд. Вероятно сте чували израза „парализа от анализа”.

Има обаче и друг израз – „Опростете го”, с който биха се съгласили професионалните трейдъри. Много лесно е да се приеме, че повечето информция трябва да ни даде повече увереност в трейдинга, но това е един от парадоксите, който не винаги сработва при трейдинга. Опитът на пазара показва, че трейдърите, който са подобрили един или два метода на организиране на пазарната информация са едни от най-успешните и най-щастливите. Те срещат много по-малко вътрешни конфликти при решенията си, запазвайки голяма част от енергията си фокусирана върху трейдинга и вземането на добри интуитивни решения.

Как да опростите нещата при трейдинг:

1. Останете скромен. Не е нужно да сте гений, за да сте успешен трейдър.
2. Останете скромен. Когато започнете да виждате добри резултати, не е защото сте гений. Това е заради опростяването на процеса, който върши най-добра работа.
3. Останете отдаден на работата си. Продължете да правите анализите си, както е било до сега.
4. Определете основните неща при сделките си и се отнесете с приоритет към тях, в зависимост от важността за всяка една сделка.
5. Не очаквайте чудеса, вероятно ще имте и загуби.
6. Ако нямате трейдинг идея, стойте далече от пазара.
7. Запазете очакванията си в разумни граници.

Може да сте забелязали, че тук не определяме специфични начини на трейд или сигнали и инструменти. Графиките може да ви помогнат, но помнете, че те показват неща, които вече са се случили. Решенията за инструментите при трейд трябва да бъдат добре обмислени предварително, както и тествани, дори и да съвпадат с трейдинг стила ви и тенденциите на пазара. От статистическа гледна точка може да предпочитате Пивоти или подкрепи и съпротиви. Важното е да намерите правилния инстримент, който да използвате.

Какви са ползите от опростяването на нещата:

1. Ще можете да вземате решения по-бързо.
2. Ще можете да решавате проблемите си по-бързо.
3. Интуицията ви ще започне да ви дава все по-добри сигнали.
4. Ще изразходвате много по-малко енергия.
5. Ще имате по-малък вътрешен конфликт при вземането на решения за сделка.
6. Ще постигнете резултати, които сте смятали за невъзможни преди.

Опростаяването на нещата може да ви помогне да постигнете целта си, но въпреки това не може да ви избави от емоциите. Може да помогне да управлявате действията си. Ако имате проста стратегия за търговия, това няма да ви спаси от емоциите свързани с трейдинга. Опростяването на стратегията за търговия може да ви помогне да успеете, да добиете повече увереност и постоянство, за които не сте смятали че може да бъдат постигнати.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс