www.varchev.com

Как да научим повече неща за пазара

Голяма част от информацията, от която се нуждаете за да вземете разумни решения за търговия е достъпна на вашата графика, но тя не е очевидна, така че задавайки въпроси на пазара, трябва да ви помогне да разчетете неговит е намерения, казва валутния търговец Марк Принципато от SMB University Forex Training Program.
Един от най-полезните навици за търговия, които научих през годините, е как да питате пазара. Запитвайки пазара означава постоянно да се питате какво би трябвало пазара да направи, основавайки се на техническа информация достъпна в момента и след това обмисляйки вашият отговор в светлината на по-глобален поглед. Този разпит няма да бъде полезен, ако първо нямате перспектива и не сте решили какъв тип търговия възнамерявате да предприемете (скалпиране, дневна търговията или суинг търговия, по отношение на вашата гледна точка). Задаването към пазара на правилните въпроси ще ви позволи да бъдете по-добър “слушател”, а не представител на собствените си идеи, от които пазарът наистина малко се интересува.
Така че какви са правилните въпроси? “Какъв е тренда?”, “Каква е моята подкрепа и съпротива?”, “Какво казва моят осцилатор?”. Това са много широки въпроси и няма да предоставят някаква полезна информация по мое мнение.
Когато започна процеса на моя разпит, аз винаги започвам от една по-специфична техническа гледна точка. Например, когато се вгледам в двойката EUR / USD сякаш се появява голяма част от низходящия моментум през последните седмици. Това е очевидно от по-ниските върхове и по-ниски дъна на по-големите периоди от време. Това са първите ми въпроси на пазара: Дали моят четири часова графика, или по-голяма, затваря на дъно? Ако е така, как това дъно се отнася спрямо предходните дъна? Дали е значително по-ниско? Или е малко по-ниско? (Като в рамките на 100 пипса). Демонстрира ли цената незабавно възстановяване от дъното спрямо времевата рамка? Къде сме ние по отношение на психологическа подкрепа? Дали сме близо до всякакви цели числа или други обръщащи фигури?
Тези въпроси няма да получат незабавна търговия. Те ще ми помогнат да се подготвя за обрат, ако един е в процес на разработка, или ще ме предпазят от твърде ранен лонг, ако низходящия импулс е устойчив. Може би се чудите, “Защо просто не си с къса позиция, ако пазара продължава да предоставя мечи заключения?” Това не е толкова просто. Ако имам достатъчно информация, за да направя добър кратък аргумент, аз ще трябва да потвърдя това с настройка и анализ на обема. Връщайки се обратно към примера с EUR / USD, тъй като тя прави дъно близо до цяло число (1,1500) и се случва да се обръща около психологическата зона на подкрепа, трябва да се предпазя като понижа очакванията ми и търся само скалпиране или дневни възможности за търговия, ако те могат да бъдат валидирани. Защо? При нива като тези, бичи ритрейсмънти от нищото са по-вероятни. Защо да се хвана в един от тях?
Като трейдър, трябва да разберем, че голяма част от информацията, която трябва за да се вземат разумни решения за търговия е на разположение точно на вашата графика, но не е ясна. Разпит на пазара е творчески процес и далеч от научен. Целта е да се отвори съзнанието ви за възможностите и да оставите пазара да диктува своите намерения. Това няма да ви даде най-добри цени, но ще ви помогне да различите господстващия импулс в настоящото действие на цената и по-добре да се подготвите за участие в появяващите се възможности.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс