www.varchev.com

Как да правим пари при отварянето на пазарите

Рейтинг:

12345
Loading...

Отварянето на всеки ден за търговия определя тона, който ще следват пазарите през останалата част от деня. Ето как можете да се възползвате от волатилността при отварянето и да генерирате печалби от него.

Отварянето е най-важното време за деня на един трейдър. И така, както институционалните, така и големите инвеститори показват ръцете си. Отварянето задава тона за останалата част от деня и ако можете да го разберете, печалбите ще дойдат много по-лесно.

За начинаещите трейдъри повишената волатилност при отварянето може да е леко смущаваща, но в тази статия смятам да ви покажа, че тя може да създаде възможности. Вече не трябва да чакате час или повече, за да се останови пазарът. Ако тази възможност Ви се представи, можете да започнете да търгувате много преди това да стане.

Също така включих три неща, които използвам при търгуване на отваряне. Когато търгувам, не използвам много индикатори. Вярвам, че цената е крайният показател и всички показатели се нуждаят от цена, за да работят правилно. Аз използвам индикатори за различни видове анализ на обема, което е ще обсъдим в тази статия.

Анализ на обема:

Анализът на обема е безценен инструмент, който ми помага да намеря абсорбцията и много пъти помага да се идентифицира намерението на институционалните трейдъри. Пример за абсорбиране би било, ако цената е в низходяща тенденция в рамките на деня и купувачите стъпят и "абсорбират" всички продажби, а след това натиснат и изтласкат цената по-нагоре. Това не е нещо, което лесно може да бъде разбрано само с гледане на свещите по графиката.

На пръв поглед диаграмата на обемите може да изглежда малко странно, но във времето възприемането Ви ще се промени. Обикновено обемът се изчертава хоризонтално в долната част на графиката.

На фигура 1 можете да видите, че той показва обема при всяка цена. Той се изобразява вертикално, вместо хоризонтално, а вдясно можете да видите каква e цената на която се търгува.

figura1

Не всички цени обаче са еднакви, а профилът на обемите помага за по-добро визуализиране за това когато цената достигне важна точка. Ще можете да видите къде се търгува голям процент от обема на деня.

В диаграмата на фигура 1, синята област показва къде се е изтъргувал около 70% от търгувания обем. Сивата зона е около 30% от търгувания обем, а червената лента е точката на контрол на обема.

Червената лента отразява цената, при която се търгува най-много обем за деня. Различен софтуер ще покаже тези нива малко по-различно, но все пак ще можете да видите ясно тези три области. Можете да използвате тази информация по различни начини, но тук се съсредоточавам само върху това как да я използваме за търговия при отварянето.

Преди да преминем към трите неща, които аз използвам, ще напиша нещо кратко по въпроса за обстоятелствата. Лесно е да се каже, че просто трябва да се придържате към стратегията си, независимо от какво, и докато това е добро за развиване на дисциплина, то може да бъде контрапродуктивно.

Това е така, защото не се взема предвид пазарът. Девет пъти от 10 купувам, когато виждам сигнал за покупка, но десетият път може да е в изключително меча ситуация и би било по-подходящо да оставя тази сделка. Или още по-добре, възможно е да очаква, изчакаме начинаещите трейдъри и да влезем срещу тях.

Как и кога да изпълнявате вашите сделки с помощта на графиките за обем?

Понякога е добре да седнете и да чакате да се настрой пазарът, а други пъти е полезно да се действа по-рано.

Отварянето:

Ето как можете да намерите възможност на отварянето. Първата следа е мястото, където пазарът  отваря в сравнение с предходния ден. Отваря ли се в средата на вчерашния рейндж? Има ли гап и ако да, по-висок или по-нисък е? Това е важно.

Ако има гап при отварянето, това вероятно ще осигури допълнителна волатилност, защото някои трейдъри ще бъдат на губеща позиция и ще бъдат принудени да я премахнат. Волатилността е равна на повече възможности, така че е от съществено значение .Търсете това.

Ако цената отвори в средата на диапазона от предишния ден, това предполага, че не е имало много промени. Може да се наложи да изчакате пазарът да се настрой преди да започнете да търгувате.

НАГЛАСИТЕ ПРИ ОТВАРЯНЕТО:

Следващото нещо, което трябва да направите, е да прецените нагласите при отварянето. Трябва да си зададете въпроса: Има ли нагласи за това на къде ще отиде цената или не.

При високи нагласи, цената се движи в една посока и не обръща обратно. Тя може да направи едно или две движения в другата посока, но не повече. Докато тогава когато нагласите са неясни цената прави несигурни движения нагоре и надолу. Това обаче, не е достатъчно за търговия. Все още трябва да направите задълбочен анализ и да определите кой има контрол.

ИЗПЪЛНЕНИЕ:

Сега, когато разбирате разликата между нагласите, можете да преминете по-нататък. Оптималното време за търговия е когато възможностите са високи, нагласите също са високи, или и двете. Въпреки това, има случаи, в които и двете са ниски, но  след това на пръв поглед от нищото, агресивни купувачи / продавачи влизат на пазара.

Като трейдъри, Вие трябва да сте готови на всичко и да сте готови да действате бързо. Обикновено, когато има гап, инвеститорите са склонни да влязат в посока на затваряне на тази разлика.

На фигура 2 цената е отворила с гап, но го е запълнила след което отново е започнала да спада. Това е добро място да заемем „шорт“ позиция. Интересното тук е, че имаме ниски нагласи и виждаме, че цената не е определила ясна посока при отварящата свещ.

figura2

Примерът, който ще дам следващ е такъв, който можете да търгувате без върха или дъното от предходния ден да са тествани. На фигура 3 виждате добра възможност и високи нагласи, като цената не е достигнала до дъното от предходния ден.

figura-3

Цената е спаднала при отварянето и веднага се е понижила допълнително след това. Когато това стане със сигурност можем да кажем, че настроенията са „мечи“ и трябва да търсим възможност за заемане на шорт позиция.

Възможност е когато цената отново тества началната цена. Ако свещта при отваряне е меча и след това следващата свещ  обърне и тества отварящата, това може да се нарече абсорбция. В този пример продавачите имат висока убеденост и те най-вероятно ще защитят мечата свещ. Трейдърите, които са пропуснали възможността да влязат шорт също ще търсят добра цена при теста.

ПО-ЗАДЪЛБОЧЕНИ АНАЛИЗИ НА ОБЕМИТЕ

Когато използвам обемите за търгуване при отваряне, търся необичайно висок обем на една или няколко ценови точки. Но по-важно е как пазарът реагира на тези нива. Важно е не само да следваме стратегия на сляпо и да предприемаме всякакви сделки при всякакви пазарни условия. Необходима е оценка на всяка ситуация при настоящите пазарни условия и тогава действайте по съответния начин.

Следващият пример показва как да разберете кой има контрол. Виждате високи нагласи от инвеститорите, и продавачите доминират, само за да срещнат по-силните купувачи. Може да не успеете да видите това без индикатора за обеми.

На фигура 4 е показано точно това. Ако не гледахте диаграмата на обемите  вашият първоначален инстинкт би Ви казал да влезете шорт, когато цената се върне обратно до тази на отварянето.

figura4

Червената линия индикира, че колкото по-ниско се е търгувала цената, толкова повече обем е бил изтъргуван. Това щеше да е нормално ако цената продължаваше да спада. Вместо това обаче, тя се е повишила и когато цената е достигнала  до червената линия тя е продължила да нараства. Това имах предвид под „абсорбация“ . Колкото повече цената е спадала, толкова повече големи купувачи са се появявали. Ако не гледахте обемите, нямаше да забележите това.

И накрая, няма формула, която винаги да прави трейдинга успешен. Няма нещо което ще работи при всякакви пазарни условия, което е причината поради която този бизнес е толкова труден. Добрата новина е, че щом разберете дълбоко какво се случва на пазара, можете да планирате търговията си. Можете да се адаптирате към променящите се пазарни условия и да имате предимство пред конкуренцията.

Източник: Stocks and Commodities

 


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни