www.varchev.com

Как да правим повече пари от търговията на финансовите пазари

Независимо дали сте начинаещ или опитен трейдър, желанието Ви да правите повече пари от търговията на финансовите пазари не бива да стихва. Както е казал филмовия герой Gordon Gekko, “Алчността е хубаво нещо”.

Въпреки това е хубаво да имате стратегия как да постигнете това, а да не го искате самоцелно и хаотично. Ето няколко отправни точки, който със сигурност ще Ви бъдат полезни в пътя на постигане на тази цел:

1. Одитирайте периодично сделките си.

Всеки професионален трейдър отделя време в анализ на печелившите и губещи сделки. Хубаво е това да става през определен период от време, например месец, тримесечие, година или всички изброени. Нужно е безпристрастно да оцените какво е довело до загубите и какво е донесло печалби от трейдинга Ви. Много важно тук е да се запишат принципните грешки и модели, като накрая да се изведат в кратки прости правила, който да бъдат записани в трейдинг книгата ни. Така минавайки през правилата Ви за трейдинг преди всяка сесия ще Ви вкарва в ритъма на ограничаване на загубите и максимизиране на печалбите.

2. Селекция

Докато търгувате не бива да нетирате загубите и печалбите или да търсите компенсация на загубата от EURUSD например с печалба от GOLD. Тук важното след одитирането е да селектирате инструментите, които Ви носят постоянни и закономерни печалби и да изключите от списъка с търгувани инструменти тези, които Ви носят загуби. Ако в рамките на три месеца например сте загубили 3000$ от EURUSD и сте спечелили 5000$ от търговия с DAX нужно ли е да продължите да търгувате любимата си Forex двойка? Въпроса е риторичен – ако искате да правите повече пари трябва да търгувате инструментите, от който имате печалба и да се откажете от тези, които намалят общия Ви нетен резултат.

3. Обучения

Най- добрите трейдъри са тези, който не спират да се учат. Не спирайте с обучението заради месец или два, които са Ви донесли прилична доходност. Пазара е коварна среда, която може да Ви създаде лесно илюзията, че сте овладели всичко и тепърва Ви предстоят неспирни печалби. Това със сигурност не е така, поради структурата на пазара и по-конкретно това че трейдинга е zero sum. Ако Вие печелите, значи някой губи и обратно. Това от своя страна предизвиква една от най-ожесточените конкуренции и опит за надмощие, тъй като става въпрос за пари. Това от своя страна води до его и прекалена самоувереност в печелившите поредици, което в никакъв случай не трябва да позволявате да Ви обърка и да доведе до рязко приземяване и катастрофа.

Ако смятате да се занимавате с търговия на световните борси не пропускайте:

Гладни Вълци 5 – Интерактивна програма за обучение и работа като професионални трейдъри и инвеститори

 


 Trader Milko Zashev


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс